Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí hamburger s domácí houskou

Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak už jen doplníte, co máte rádi a můžete začít vychutnávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení masa, kynutí a odpočinutí těsta

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení masa, kynutí a odpočinutí těsta)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 507 kJ /
4 662 kcal
Bílkoviny323,05 g
Tuky113,42 g
Vláknina25,86 g
Cholesterol 737 mg
Sodík 3,77 g
Sůl9,20 g
Sacharidy574,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso pomeleme alespoň dvakrát, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Z této hmoty uděláme placky zhruba o váze 150 gramů a vysoké cca 1,5-2 cm, které dáme na dvě hodiny odpočinout do ledničky. Krok 2: Mezitím připravíme domácí housky. Do mísy dáme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a teplou vodu, vsypeme sůl s cukrem a vše promícháme do krásně vláčného těsta. Pokud by chyběla mouka, tak trochu dodáme, aby bylo těsto perfektní a moc se nelepilo. Jakmile bude těsto hotové, tak ho zakryjeme utěrkou a dáme na vyhřáté místo, nebo napustíme další nádobu (větší) teplou vodou, kde ho necháme cca 60 minut vykynout. Krok 3: Jakmile těsto nakyne, tak ho znovu prohněteme a uděláme z něho "hada", ze kterého odřežeme kousky tak, aby byly stejně velké, cca 6 kusů. Tyto kousky potom uhněteme do bulek a dáme je na plech na pečicí papír, který pomažeme olivovým olejem. Housky poté zakryjeme a cca 15-30 minut je necháváme opět kynout do velikosti, kterou potřebujeme. Krok 4: Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (sezamem, mákem, hrubozrnnou solí či kmínem). Housky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C a pečeme je asi 15-25 minut, dokud nebudou mít tu správnou tmavou barvu. Krok 5: Jakmile jsou housky hotové, tak je vytáhneme z trouby a okamžitě zakryjeme vlhkou utěrkou (opláchnout, vymáchat, aby byla pouze vlhká) - housky tím krásně změknou a budou vláčné. Krok 6: Když housky měknou, tak uděláme burgery. Můžeme použít klasický gril nebo grilovací pánev. Jakmile je maso opečené, položíme na něj plátek čedaru a přikryjeme na 2 minuty třeba miskou, aby se čedar trochu rozpustil (lze dát i na gril na opečenou stranu). Krok 7: Mezitím rozřízneme housky, chvíli je osmahneme na grilu, nebo grilovací pánvi a poté plníme. Spodní část housky namažeme tatarkou, na to dáme list ledového salátu, potom burger s čedarem, plátky rajčat, sterilovaných okurek a nějakou grilovací omáčku, ta ale nemusí být, nebo ji můžeme nahradit kečupem. Nakonec můžeme přidat osmaženou slaninu a zaklopíme. Hotový, zaklopený hamburger nakonec celý propíchneme špejlí a podáváme.

TIP: Letní osvěžující nápoje v alko i nealko verzi

Zveřejněno 26. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburger s domácí houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZDx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburger s domácí houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZDx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
domácí hamburger na grilu, hovězí hamburger, hovězí hamburger do trouby, domácí housky na grilu, hamburger housky, co s houskama na hamburgry, bulky na hamburger bez droždí, návod na hamburger housky, domácí hamburgery i s houskama recept, hamburger housky recept z tmave mouky, domácí hamburgery na grilu, domaci housky bulky na hamburger, super bulky na hamburgery, houska ma na hamburger, housky na hamburger recept, domácí hamburger žemle, sekaná ala hamburger v housce, hamburgery z hovězího zadního, hamburger top recepty, domaci hamburgery s hovezi sekane

Suroviny:
sůl, máslo, droždí, mléko, cukr hnědý, mouka hladká, voda, houska, semínka sezamová, maso hovězí, sůl, pepř mletý, salát ledový, rajče, okurka čerstvá, tatarská omáčka, slanina, cibulka, kečup sladký, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu