Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 730 kJ /
3 043 kcal
Bílkoviny165,10 g
Tuky91,80 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,53 g
Sacharidy379,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici). Krok 2: Těsto vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony. Krok 3: Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypte parmazánem.

Zveřejněno 17. 3. 2019

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0mV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0mV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Na pizzu většinou dávám čerstvou mozzarellu a protože se hůř krájí, trhám ji a různě pohodím po těstě. Nemám s tím problém :-).

Rukolu i prosciutto dávám až na upečenou pizzu a popráším parmezánem.

Mně spíš přijde divné, teda z fotky patrné, že prosciutto, bazalka i rukola byly ještě s pizzou zapečené a v receptu o tom není zmínka. Nebo tomu tak není a všechno je syrové pokladeno na pizzu až po vyjmutí z trouby? Rukola i bazalka by se měly dávat až po pečení, někdy i prosciutto ;-)

" Poklaďte natrhanou mozzarellou..."
No, to vás napadlo samotného, či snad vám to někdo poradil? ;-)

Frantiska: Jelikož nám italské jídlo vůbec nechutná, tak to neřeším.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
domácí pizza, rukola recepty, domácí pizza recept, pizza domácí recept, domácí pizza s mozzarelou, závin s s rukolou, závin s rukolou, rukola recept, recept na domácí pizzu, pizza recept, pizza s proscutem

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový extra virgin, droždí čerstvé, voda, sůl himalájská, pyré rajčatové, koření oregáno, sůl, sýr mozzarella, žampióny, prosciutto, rukola, bazalka čerstvá, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu