Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 730 kJ /
3 043 kcal
Bílkoviny165,10 g
Tuky91,80 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,53 g
Sacharidy379,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici). Krok 2: Těsto vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony. Krok 3: Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypte parmazánem.

Zveřejněno 17. 3. 2019

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0mV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0mV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Na pizzu většinou dávám čerstvou mozzarellu a protože se hůř krájí, trhám ji a různě pohodím po těstě. Nemám s tím problém :-).

Rukolu i prosciutto dávám až na upečenou pizzu a popráším parmezánem.

Mně spíš přijde divné, teda z fotky patrné, že prosciutto, bazalka i rukola byly ještě s pizzou zapečené a v receptu o tom není zmínka. Nebo tomu tak není a všechno je syrové pokladeno na pizzu až po vyjmutí z trouby? Rukola i bazalka by se měly dávat až po pečení, někdy i prosciutto ;-)

" Poklaďte natrhanou mozzarellou..."
No, to vás napadlo samotného, či snad vám to někdo poradil? ;-)

Frantiska: Jelikož nám italské jídlo vůbec nechutná, tak to neřeším.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
domácí pizza, rukola recepty, domácí pizza recept, pizza domácí recept, domácí pizza s mozzarelou, závin s s rukolou, závin s rukolou, rukola recept, recept na domácí pizzu, pizza recept, pizza s proscutem

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový extra virgin, droždí čerstvé, voda, sůl himalájská, pyré rajčatové, koření oregáno, sůl, sýr mozzarella, žampióny, prosciutto, rukola, bazalka čerstvá, parmazán

Přidat fotografie receptu