Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření masa a přípravy den předem

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření masa a přípravy den předem)

Suroviny pro 6 porcí

z uvedeného množství je 1 velký plech a malý dortík

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 458 kJ /
4 890 kcal
Bílkoviny272,94 g
Tuky257,44 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 3,99 g
Sodík 7,06 g
Sůl16,67 g
Sacharidy355,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem můžeme uvařit všechna masa - každé zvlášť, vepřové a kuřecí v osolené vodě. Trochu vývaru z uzeného schováme, z ostatních uděláme polévky, nebo zamrazíme. Nakrájíme na kousky. Krok 2: Večer před pečením nakrájíme na kostičky rohlíky. Necháme je lehce uschnout. Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme lehce vyškvařit. Bylinky nasekáme na drobno. Krok 4: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 5: Do největší mísy, kterou doma najdeme (ev. do kýble apod.) nasypeme kostičky rohlíků, lehce osolíme, opepříme, strouhneme citronovou kúru, přidáme vyškvařenou slaninu, promícháme a s citem pocákáme uzeným vývarem (nechceme kaši). Krok 6: Rukama promícháme, přidáme na kostičky nakrájená masa a nasekané bylinky, opět rukama promícháme. Krok 7: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, vmícháme do směsi, nakonec lehce vložíme ušlehaný sníh. Krok 8: Vlijeme na plech či jinou formu na pečení, posypeme plátky mandlí, poklademe maličkými kousky másla a pečeme do zlatova, zhruba 30 minut.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 24. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjPY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjPY

Marie

Komentáře (11)

citronovou kůru dáváme taky do nádivky, někdy taky strouhaný čerstvý zázvor

Tak já tu nádivku samozřejmě v malém vyzkoušela. Samozřejmě uzený ocásek jsem neměla, tak tam šlo maso obrané z uzených žebírek /vařila jsem fazolovou polévku/ kousek vepřového kýty a kuřecí z domácího kuřátka prso. Citrónek kousíček jsem strouhla. Asi tři strouhnutí. Zamíchala a proložila máslem. Dala jsem pažitku a petrželku, česneková ještě nenarostla, tak jsem strouhla stroužek česneku a hodně čerstvě umletého pepře. Pěkně se to upeklo a ta vůně po kuchyni!
Ochutnáno, vynikající ! Změna je život a o kuchyni to platí dvakrát. <3

Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že chutnalo:-K

Ctěné Casino - fakt není recepis trochu jiný, he :-K

Pomíjím, že recepis je podle mne napsaný fakt "blbuvzdorně", krok za krokem, všechny suroviny v přesně uvedeném množství.

Kombinace bylinek vznikla už nevím ve kterém roce, kdy byly Velikonoce hodně brzy a zelené býlí ve volné přírodě moc nebylo - a už jsem u ní zůstala.
Citronová kúra vzbudila rozruch ;-)...jsem na ni trochu "ujetá", to jo, ale tady jí není na to množství mnoho a jídlo jen jemně osvěží a k této kombinaci bylin se podle mne hodí ( a žádný jedlík si nestěžoval).
Oříšek i květ mi v nádivce vadí i v množství menším než malém - nevím sama moc proč, obé jinak používám.
No a plátky mandlí navrch ...pokud je nespálíme, tak jsou tam fakt dobré - trochu křupavá struktura navíc.

:-K

Eja57: Také si to myslím!;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

"...ale tento je přece jen trochu jiný..."
A v čem (vyjma množství menáže jak pro četu vojáků:-8 je rcp jiný, he :-K
***
Vysypávám strouhankou
a přidávám čím se VENKU zazelenalo: medvěda, kopřivku, uponku, petržílek, šnytlík...

casino: Já muškátový oříšek ! Ale ta kůra z citronu , no nevím , možná zkusím kousíček a upeču zvlášť v malém pekáčku..... možná je potřeba určitou kombinaci natí , aby se to hodilo, nevím , ale autorka určitě napíše, které jsou její oblíbené kombinace a kam kůru určitě dát a kam určitě ne! Já například do jahodové bublaniny, ani ťuk, do všech ostatních, ostrouhám půl citronu a jak jsou dobré!

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
velikonoční nádivka trochu jinak, domáci velikonoční nádivkaa jeji pečeni, dobra nádivka s uzenym, velikonoční nádivka na plech, křupavá velikonooční nádivka, nádivka na plech, velikonoční křupavá nádivka na plech, nádivka z uzeného ocásku, recepty velikonoční hlavičkasama doma, vepřové kousky v nádivce, masité nádivky, velikonoční nádivka recept

Suroviny:
plecko vepřové, stehno kuřecí, rohlík, vejce, slanina, máslo, sůl, pepř mletý, citron, mandle plátkové, pažitka, polníček, rukola, česnek, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu