Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelčí rizoto

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 164 kJ /
995 kcal
Bílkoviny20,75 g
Tuky2,75 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy217,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky. Krok 2: Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna obalila. Přidáme vodu v poměru 1:2, osolíme, přikryjeme poklicí a dáme vařit.
Vaříme cca 20 minut na středním plameni, aniž bychom pokličku zvedali. Po uvaření necháme 5 minut dojít a pak vidličkou načechráme. Krok 3: Smícháme s masem a nachystanou zeleninou.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Servírujeme v úhledných tvarech, zdobené kousky zeleniny a pokud máme, i zbylou šťávou z pečené křepelky.

Zveřejněno 29. 3. 2019

Poznámka autorky medanek

Jelikož jsem měla křepelky 2 a zbylo nějaké maso, tak jsem udělala rizoto jako další jídlo.

Šťávu jsem použila z pečení křepelek:

www.toprecepty.cz/recept/59849-krepelka-na-slanine-zelenine-a-testoviny-mafaldine/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelčí rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMvE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelčí rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMvE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
křepelčí vajíčka recepty

Suroviny:
rýže, máslo, maso pečené, hrášek, kapie červená, kapie, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu