Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová polévka s krupičkou

Hodnocení receptu je 4,1 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 655 kJ /
395 kcal
Bílkoviny17,85 g
Tuky23,24 g
Vláknina16,97 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy22,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2 l vody a vaříme. Krok 2: Když polévka chytne var, nasypeme krupici, přidáme masox a povaříme asi 10 minut. Dáváme si pozor, aby nevypěnila polévka, musíme častěji míchat. Vejce rozkvedláme v hrníčku a pomalu ho lijeme za stálého kvedlání do vroucí polévky. Krok 3: Přidáme na kousky nařezaný medvědí česnek a pažitku. Polévku ochutnáme a dochutíme solí, pepřem a maggim.

Zveřejněno 30. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s krupičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvBY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s krupičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvBY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

MamkaTerka: Moc a moc vám děkuji, udělala jste mi velkou radost.:-K:-K:-K

Moc dobře nechápu negativní komentáře níže. Dle mého názoru není nic špatného na tom použít dochucovadlo ke zvýraznění chuti polévky, aby doopravdy přinesla maximální chuťový požitek. Samozřejmě je to však na každém z nás a není třeba kvůli svému názoru peskovat druhé.
Dnes jsem polévku ze zvědavosti a nutnosti zpracovat žampiony uvařila, byť s rozdílem že jsem použila domácí nudličky místo krupice (kterou nemám) a výsledek mne velmi potěšil a bez nadsázky i zbytek rodinky. Je skutečně vynikající. :-K

Ctěné Casino ( mimochodem chlap) chtělo naznačit, že v žampionové polévce je Masox a Maggi jaksi nadbytečné:-D

K receptu - bez výše uvedeného a bez Harmonie určitě uvařím, kombinace krupičky/krupice a vajíčka nakonec se mi líbí:yes:

casino: Já nikdy nenapsala, že žampiony loupu. Pracně je jeden po druhém čistím kartáčkem pod tekoucí vodou:-).To ví každé malé dítě, že když oloupe žampion, zbaví je chuti:-)To jak píšete také tak vařím, :-D každý má, ale raději mojí českou verzi.:-Ks těma bilinkama pracuju opatrně, dávám je tam v malém množství, kvůli pocitu,že dělám něco pro naše zdraví.:-KMaggi nikdy do polévky nedávám, každý si dá podle své chuti:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Čta kvanta surovin říkám si, že už tu chybí leda vorčestr nebo čili nebo maggi :-((
No, nechybí:-!
Je až na závěr postupu, že :-8

casino: Je tam vše co do polévky patří. Worcesterovou vodu s maggim to by jste u nás neuspěla. Jste moc hodná, že jste si to přečetla .Od vás to zvlášť potěší, tak ještě jednou díky, díky moc.

Tématické fráze:
žampionova polevka, top recepty zampionova polévka, mrkvovo-zampionova polévka, francouzská žampionová polevka, polévka se žampiony, recept na žampionovou polévku, zampiony, cibule, mrkev vejce, dítě a žampiony

Suroviny:
žampióny, mrkev, cibule, sádlo, kmín drcený, masox, vejce, krupice, česnek, sůl, pepř, pažitka, list medvědího česneku

Přidat fotografie receptu