Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší

Hodnocení receptu je 4,4 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 045 kJ /
489 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky1,25 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy97,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody. Krok 2: Pečeme zakryté na cca 150 - 180 stupňů doměkka. Podle potřeby doleijeme trochu vody, maso kontrolujeme cca co 30 minut. Ke konci můžeme odkrýt na cca 10-15 minut. Krok 3: Bulgur uvaříme v osolené vodě podle návodu. Zalijeme 2,5 násobkem vody, vaříme 7 minut a necháme dojít 10-15 minut. Krok 4: Hokkaido omyjeme, odstraníme semeník a špatnou kůru. Nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme nadrobno. Krok 5: Rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Následně hokkaido rozmačkáme mačkadlem na brambory. Podle potřeby osolíme. Krok 6: Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a podáváme s bulgurem a šťouchanou hokkaido.

Zveřejněno 5. 4. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goXZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goXZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
pečená dýně hokaido bulgurem

Suroviny:
máslo, sůl, paprika sušená sladká, bulgur, sůl, pórek, ghee

Přidat fotografie receptu