Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + ztuhnutí v chladu

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + ztuhnutí v chladu)

Jak nápaditě a chutně pohostit své hosty? Co třeba vaječnou tlačenkou, se v sobě ukrytými celými vejci, které na řezu vykouzlí strukturu jarního Slunce. A zejména po velikonočních výslužkách tento recept, věříme, oceníte.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 610 kJ /
3 731 kcal
Bílkoviny171,60 g
Tuky313,58 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 2,95 g
Sodík 8,70 g
Sůl21,11 g
Sacharidy48,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev ze sterilované zeleniny smícháme v hlubším kastrůlku s okurkovým lákem a zahřejeme na cca 60 stupňů. Přisypeme želatinu, metličkou prošleháme a necháme 10 minut nabobtnat. Zeleninu vysypeme do sítka a necháme okapat. Krok 2: Mezitím oloupeme vejce a cibuli. 4 vejce odložíme stranou, zbývající nastrouháme do větší mísy na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouháme i salám a sýr. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zeleninu také překrájíme na drobné kousky, přidáme majonézu a promícháme. Krok 3: Nabobtnalou želatinu prošleháme metličkou, nalijeme do připravené vaječné směsi, přidáme libeček a vše důkladně promícháme. Krok 4: Polovinu směsi nalijeme do formy srnčího hřbetu, poklademe zbylými vejci a zalijeme druhou polovinou směsi. Přes naplněnou formu položíme potravinovou fólii a necháme v lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Poté tlačenku krájíme na cca 2 cm silné plátky a podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Tipy na upotřebení vařených vajec

Zveřejněno 11. 4. 2019

Poznámka autorky Anna Kocikova

Jestli máme pouze obyčejnou formu, postačí, když ji vyložíme potravinovou fólií a pomoci ní tlačenku z formy po zatuhnutí vytáhneme. Pokud budou tlačenku konzumovat i děti, doporučuji použít Kunovjanku, Moravanka je ostřejší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLyz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLyz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Monika Sediva: Děkuji za milý komentář a hezké fotky:-KMoc mě to potěšilo:-8

Děkuji za skvělý recept, je výborná, přidala jsem i foto. Moc jsem si pochutnala:-K:-K:-K

Monika Sediva: Děkuji za komentář,a za fotku budu velice ráda:-K:-8

Zkusím teď na Velikonice, vypada náramně... Pak přispěji fotem :-8:-8

Sarovka: Děkuji,i když hodně pozdě:-K

Sýr jsem nikdy nedávala, ale už budu vždy. Výborný recept. Děkuji:-):yes:

Aničko,tlačenka vypadá moc krásně,to mi nenapadlo dát tam celá vajíčka,zase je to jiné,dobrá volba;-):yes:

Simona Skolakova: Simuš,děkuji:-KJe to takové okaté,veselejší:-D

Tématické fráze:
vaječná tlačenka, plněné vejce, vaječna tla, plněná vejce, recepty s vejci, vaječná tlačenka top recept, vaječna tlačenka top recepty, vaječná tlačenka recept, marie rottrová, top recepty plněné cibule, vaječná tlačenka bez šunkového salámu, kunovjanka recept, vaječná tlačenka z okurkoveho laku

Suroviny:
salám šunkový, sýr gouda, majonéza, zelenina sterilovaná, lák z okurek, želatina na vaječnou tlačenku, cibule, vejce, libeček

Přidat fotografie receptu