Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletá velikonoční jednoduchá roláda

Ulehčete si přípravu Velikonoc s mletou a jednoduchou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru a zelených kopřiv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 070 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny192,28 g
Tuky53,81 g
Vláknina46,09 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 3,23 g
Sůl7,37 g
Sacharidy86,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Krok 2: Maso několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme fólii a maso na ní dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla. Krok 3: Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, a na ně dáme nastrouhaný sýr. Krok 4: Uzené maso nameleme. Promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené papriky. Krok 5: Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme. Krok 6: Roládu máme stále na fólii a tu nyní přeneseme do vymazané remosky nebo pekáčku. Tukem na vymazání nešetříme. Poklademe kousky sádla a dáme péci. Krok 7: Pečeme a potíráme po první půlhodině. Během pečení ji potřeme ještě párkrát, pečeme ji do zlatova nejméně jednu a půl hodiny. Krok 8: Pečeme do zlatova nejméně hodinu a půl. Průběžně potíráme výpekem. Krok 9: Podáváme s brambory.

TIP: Desatero rad na téma sekaná - rady a tipy

Zveřejněno 24. 4. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Nedávala jsem žádné koření, aby roláda chuťově vypadala jako z plátu masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletá velikonoční jednoduchá roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNOR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletá velikonoční jednoduchá roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNOR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vzpomněla jsem si na svoji babičku, skvělou kuchařku...sekanou nebo i plát na roládu z mletého masa - 50x !!! slovy padesátkrát!!! s masem bouchnout o pracovní plochu nebo prohodit zdálky mezi rukama - zredukovala jsem to na 10x max. 15x, ale dělám to, funguje to:yes:

Eja57: Dělali to mí rodiče a já po nich, nikdy mi nic nepraskne. Děkuju.:-K

Vypadá moc krásně:yes::-K

medanek: Děkuju moc. Všem chutnala.:-K To uzený jsem namlela, aby se mi spojilo a roláda ,tak pevně držela u sebe a nedělali se mi škvírky, dala jsem polotvrdý polský Krolewski sýr, ten to hezky s tím uzeným provoněl. Tak, že ještě jednou děkuju.:-K

Tématické fráze:
roláda aby nepraskla, kýta vepřové maso recepty, roláda z vepřové kýty, mleta veprova rolada

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, cibule, mouka polohrubá, strouhanka, houska, mléko, sůl, pepř mletý, maso uzené, vejce, sýr uzený, kopřivy, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, tuk, sádlo

Přidat fotografie receptu