Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka Richarda Nováka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Novak Richard

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 414 kJ /
3 923 kcal
Bílkoviny301,77 g
Tuky192,24 g
Vláknina42,55 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,00 g
Sacharidy227,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut. Krok 3: Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Krok 4: Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou. Krok 5: Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými bramborami a vychutnat si tento pokrm.

Zveřejněno 8. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka Richarda Nováka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goNr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka Richarda Nováka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

taky mě zaujaly ty sněhové brambory :-D, to musím zkusit :-):-K:yes:

Líbí se mi příloha, ukládám na vyzkoušení jako samostatné jídlo se salátem někdy k večeři :yes:.

Tématické fráze:
hovězí licka, hovězí licka rapíkatý celeru, hovězí líčka recept, priprava licek hovězí, hovězí líčka videorecept

Suroviny:
sádlo, vývar, hořčice plnotučná, celer řapíkatý, protlak rajčatový, líčka hovězí, cibule, mrkev, žampióny, pepř zelený, pepř bílý mletý, sůl, jíška, petrželka, sýr tvrdý, brambory, bílek, slanina anglická

Přidat fotografie receptu