Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminkovská pórková polévka

Hodnocení receptu je 4,1 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 194 kJ /
524 kcal
Bílkoviny10,89 g
Tuky50,66 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy5,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo dáme na hlubší pánev a přidáme nakrájený pórek. Mrkev nastrouháme na velkých slzách a restujeme na mírném plameni společně s pórkem. Když je na skus, přidáme krupičku a osmahneme . Krok 2: Zalijeme horkou vodou, přidáme masox a přivedeme k varu. Vejce rozklepneme a spustíme celé do polévky .
Rozmícháme kvedlačkou a vypneme. Dochutíme vegetou nebo Aromatem a zelenou petrželkou .

Zveřejněno 22. 5. 2019

Poznámka autorky janky3

Jako dítě jsem trpěla častými hnisavými anginami. Polykání bylo velmi bolestivé. Nechtěla jsem jíst, abych nemusela polykat. Mami mně uvařila pórkovou polévku a tak mi chutnala, že se to stalo tradicí. Pórek klouzal do krku a neodíral jej. Bolest mně sice střílela až do uší, ale byla jsem hladová a konečně jsem jedla něco, co nedrásalo můj krk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminkovská pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0VV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminkovská pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0VV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

vcacky@gmail.com: váš vulgární komentář mažu. - Mimochodem, nenapadlo vás, že mnozí používají "vegetu" domácí? Já té mojí tak říkám, vegeta.

casino: To byla pouhá citace;-)

Anna Kocikova:
No, papouškovat tedy umíte, že :-D

casino: Já o vás také ne;-)Angláni říkají: "Vše je v hlavě"
S. Hawking (nebo spíše A. Einstein) zase: "Inteligence je schopnost přizpůsobit se změně"

janky3: Tak to by tatínkovi asi chutnala ikonická Marmite :-)

Anna Kocikova: Ironie:-?
No, ale o vás jsem se slůvkem nezmínil...; to by byla ironie :-8

magdalenka: Opravdu se neurazím, nejsem urážlivá. Tato vlastnost mě naštěstí minula. Ani závistivá. Navíc se docela ráda zapojím do debaty. Někdy je to i legrace. :-D

Anna Kocikova: Můj soused si dává magi na chleba. Je to zvyk z dětství, kdy žil u babičky s nepatrným důchodečkem a měl stále hlad. V padesátých létech. Do dnes je to pro něho pochoutka. Naši synové zase milovali kečup, dávali si ho také na chleba. Moje sestra zase chodila do špajzu ucucávat víno a odnesl to táta. A já zase obejdu zahradu a a všechny bylinky (koření) přežvykuji po lístečkách, a že jich mám.<3

casino: Přesně můj případ. Ale snad bude líp.:-D:-8

casino: Proč ta ironie:-(

Já pouze souzněl s cekrops: že tady jsou dochucovadla jaksi navíc...
Jen doufám, že se to nezvrtne v debatu o tom, kdo kdy byl (či je) na tom hůře 8-(
Nerad bych se kohokoli dotkl, ale Angláni říkají: "Vše je v hlavě"
S. Hawking (nebo spíše A. Einstein) zase: "Inteligence je schopnost přizpůsobit se změně"
No, přišla krize a když nemám na kaviár nebo na hovězí, tak si ho odepřu, a jím plesnivé sýry, piji stará vína a jezdím v autě bez střechy :-D;-):-K

janky3: Laděnko,včera večer jsem se na tuto hezkou komedii s chutí podívala a u výroku p.Augusty ohledně telecího hodně nasmála:-DMáš pravdu:yes::-K

magdalenka: Magdalenko,věřím,že se Laďka neurazí a navíc,není problém tyto komentáře nechat odstranit.A ano masox byl v tom povoskovaném kelímku.Babička měla vždy ten větší.Vařila pro hodně lidí a některým přeživším strávníkům je dnes přes 80 let:-)
Jinak já jsem čučnče po dědovi,do polévky sice nee,ale když mám chuť,tak si maggiho klidně cucnu:-O:-D
A synovi ho kupuji také když má přijet do ČR:-)

Anna Kocikova: snáď sa autorka receptu neurazí, že tu rozoberáme Masox...mne sa vybavuje z detstva, že v nejakom kelímku - cca 200 ml (zrejme povoskovaný papier?) mala niečo také, ako tvoja babička a tiež pridávala do varenia. A tekuté Maggi si otec tak isto (bez ochutnania obsahu taniera) kvapkal do každej polievky. Mamku to desne vytáčalo. :-D U nás dostať 1 litrové balenie - to som vozila synovi do zahraničia ako darček (okrem tresky, kofoly a rohlíkov a pod.) , tiež ho miloval.:-D

Anna Kocikova: Přesně tak. Já také nikoho neukřižuji, když se mi recept nelíbí. A moje babička říkala, že kdysi, za jejího mlada, mělo maso úplně jinou chuť a masox dávala i do sekané, aby to jakžtakž chutnalo po mase. A je to pravda. Já přestala jíst kuřata, protože jsem z nich cítila všechno možné, jen ne kuřecí maso. Ještě tak prsní maso do směsí na tortilu a pod. Hodně používám krůtí prsa, pokud jsou v dobré akci. Hovězí mám sice ráda, ale za současnou cenu ho nekupuji vůbec. Spousta " hovězích" jídel lze udělat z vepřového a krůtího. Dobré dochucovadlo je Aromat. Jak říkal kuchař ve filmu "Holka na zabití" "Hostu se musí vyhovět. Přeje-li si host telecí, dostane ho, i kdybych ho měl vykouzlit z krkovičky."

cekrops: Cením si toho,když tady kuchařinky do surovin po pravdě napíšou co opravdu použily;-)Mě se polévka líbí:-KPokud budu chtít dochucovat tak dám podle toho co mi vyhovuje.Když např.nemám ráda pepř tak ho vynechám-mám svůj rozum i chutě.
Ale,Vťo,promiň,ty ve svých rcp také používáš masox a místo vegety podravku:-(Má babička měla ve spíži 1/2kg kelímek s masoxem,do kterého jsem vždy nepozorovaně zadloubla lžičkou a pod stolem mlsala:-QBabi z toho mohlo vždy trefit:-DA ještě větší rána pro ni byla,když si děda,aniž by polévku ochutnal,tak dlouho do ni kapal maggi,dokud nebyla polévka hnědá8-(

Tématické fráze:
porková polevka, pórková polévka recept, porková polévka -recept, polévka porková, recepty porková polévka recept, pórková polevka recepty, recept na pórkovou polévku, polévky recepty, recept porková polévka, porková polévka-recept, polévka s pórkem, polévka z na pórku, recepty porkova polevka, polévka recept, recepty z pórku, polévky recepty porkova, zasmažená polévka pro dítě, top recepty pórková polévka, recept na polevky, porková

Suroviny:
pórek, mrkev, vejce, krupice dětská, pepř, masox, máslo, petrželka zelená, vegeta

Přidat fotografie receptu