Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem, určitě nešlápnete vedle a skvělá večeře pro dva je rázem na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 912 kJ /
2 847 kcal
Bílkoviny75,56 g
Tuky129,83 g
Vláknina139,18 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 371 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy276,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby nejprve namočíme do vlažné vody, necháme stranou a uděláme těstoviny. Krok 2: Na vál odvážíme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Plochým nožem nahrnujeme mouku postupně od kraje k vejcím a pak rukou zpracujeme hladké, pružné, nelepivé těsto. Krok 3: Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na 30 minut do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 3 díly a postupně z každého vyválíme placku cca 1 mm silnou (zbylé těsto máme stále ve fólii). Krok 4: Placky necháme mírně oschnout, posypeme lehce hrubou moukou, srolujeme a nakrájíme ostrým nožem na proužky 0,5 cm široké. Vytvořená hnízda rozbalíme a necháme volně rozložené oschnout (takto můžeme udělat do zásoby a nechat usušit). Krok 5: Těstoviny pak uvaříme v dostatečném množství osolené vody se lžičkou olivového oleje, scezené neproplachujeme. Krok 6: Na omáčku dáme do hluboké pánve na olej zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. Přidáme máslo, vymačkané houby a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a houby povaříme doměkka. Krok 7: Zalijeme smetanou a vaříme do požadované hustoty, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme dle chuti. Krok 8: Podáváme s tagliatelle a na talíři můžeme posypat strouhaným parmazánem.

TIP: Top 7 - Hříbky na talíři

Zveřejněno 27. 5. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

K tagliatelle se hodí výborně i jiná omáčka, například boloňská nebo masové koule v různé omáčce. Můžeme je dnes již koupit i hotové čerstvé nebo sušené nebo udělat pomocí strojku na těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAy1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAy1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
houbová omáčka recept, tagliatelle s houbovou omáčkou, houbová omáčka, tagliatelle s houbami, tagliatelle s sušenými houbami, semolinové těstoviny s houbovou omackou, recepty s tagliatelle, domaci houbová omáčka, tagliatelle recept, recept na domácí tagliatelle, tagliatelle s houbovou omáčka, recepty s houbami, taglatele těstoviny s houbami, tagliatele s houbovou omáčku, houbové recepty, tagliatelle, jak udelat omacku ze susenych hub, tagliatelle recepty, těstoviny s houbovou omáčkou, recept na houbovou

Suroviny:
mouka hladká, vejce, olej olivový, cibule, česnek, houby sušené, olej rostlinný, máslo, vývar drůbeží, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, sýr parmazán strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu