Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

VilmaP. VilmaP.

Náročný

Doba přípravy cca 1 hodina (+2 hod. namočení shiitake)

cca 1 hodina (+2 hod. namočení shiitake)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake.

2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi.

V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku.

Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut.

Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi.

Nudle uvaříme dle návodu. Krok 2: Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.

Zveřejněno 2. 6. 2019

Poznámka autorky VilmaP.

Do phở se přidává i kardamom, ale ten jsem bohužel neměla. Byla to moje premiéra. Moc nám chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBy3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBy3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Trošku vám to vylepším.
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.

Tématické fráze:
sušené houby shiitake recepty, recepty s uzeným tofu, tofu na cibulce

Suroviny:
houby shiitake, tofu uzené, skořice celá, badyán, cibule, zázvor, česnek, pepř, mrkev, cibule šalotka, kapusta růžičková, omáčka sojová, ocet rýžový, koriandr, chilli paprika čerstvá, limetka, máta, nudle

Přidat fotografie receptu