Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí žaludky v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 332 kJ /
557 kcal
Bílkoviny67,71 g
Tuky24,10 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky (krájím na půlky), dáme je na usmaženou cibulku a chvíli opékáme a dusíme (pustí si šťávu), osolíme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, po chvíli podlijeme horkou vodou z konvice, papiňák zavřeme a žaludky v něm dusíme zhruba půl hodiny, podle druhu papiňáku méně či více. Krok 2: Když jsou žaludečky měkké, odklopíme poklici a rychle dovaříme. V plnotučném mléce rozkloktáme mouku (kdo rád hustší omáčku, dá trošku víc mouky) a mléčnou záklechtkou pokrm zahustíme. Provaříme nejméně 15 minut a mezitím dochutíme podle potřeby solí a kořením. Já jsem přidala i tři špetky koření gyros a pak to bylo ono. Krok 3: Hodí se k tomu rýže, těstoviny, brambory i knedlík, záleží, co kdo rád. Já jsem jedla jen s chlebem, a taky dobré.

Zveřejněno 2. 6. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

V pokrmu není téměř žádný tuk a místo smetany či šlehačky jsem použila mléko, takže pokrm považuji za téměř dietní a přesto chutná moc dobře. Pokud toho nesníte celý hrnec, neztloustnete a ještě si pochutnáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí žaludky v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyvD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí žaludky v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyvD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dali jsme si taky s chlebem. Přidávám foto:-K

Eja57: Díky za milý komentář. :-D Já jsem dělala žaludky po delší době, mám na chvíli dietku, tak jsem vymýšlela, jak je udělat. No a ono to vážně vyšlo moc dobré i v té dietnější formě. Chtěla jsem je udělat na přírodno bez toho mléka, ale povedlo se mi je víc osolit, tam jsem omáčku nastavila tím mlékem a ono tam to mléko náramně sedlo a celé se to zjemnilo. A hlavně - bylo to celé i celkem rychle hotové.;-) Tak jsem receptík poslala do světa, třeba si to někdo také uvaří.:-) Zdravím!:-8

No já bych toho snědla celý hrnec:yes:
Kuřecí žaloudky jsou podle mne zbytečně opomíjená surovina - dobře upravené jsou moc dobré.

Eja57: já je taky miluju:-), ale spíš dělám buď klasicky zadělávané a nebo "drštkovou" polévku, tohle neznám:-)

Tématické fráze:
kuřecí žaludky recepty, jak udelat drubeži kuřecí žaludky, žaludky papiňáku, jak udělat kureci zaludky, kureci v papinaku, žaludky v papiňáku, recept kureci zaludky

Suroviny:
žaludky kuřecí, olej slunečnicový, cibule, kmín celý, pepř, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření gyros, mléko plnotučné, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu