Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánský guláš

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 569 kJ /
614 kcal
Bílkoviny70,32 g
Tuky26,47 g
Vláknina8,08 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme do červena nadrobno nakrájenou cibuli, pokropíme lžící octa, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je, osolíme, posypeme paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Krok 2: Během dušení do omáčky přidáme trochu kmínu, majoránky, bobkový list, utřený nebo drobně pokrájený česnek, nakonec přidáme 2 lžíce rajské šťávy nebo trošku protlaku. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a rajskou šťávou. Vrátíme maso a prováříme asi 20 minut. Krok 3: Nyní můžeme přidat i rajčata (spařená, oloupaná a pokrájená), papriku zbavenou jádřince. nakrájenou na nudličky, kyselou okurku. také nakrájenou na nudličky a podle chuti doplníme pálivou paprikou. Nakonec dochutíme podle potřeby. Krok 4: Guláš podáváme s dušenou rýží, vařenými brambory, těstovinami nebo s chlebem.
Je to odlehčená verze bez klobásy, dělaná jen na trošce oleje.
1 porce * kcal=361 * T=26.7 * S=8.6 (T=tuky, S=sacharidy)

Zveřejněno 12. 6. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Guláš je výborný, i pro ty, kteří nemusí držet žádnou dietu a pokud "nehlídáme linii", přidáme i pokrájenou klobásu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZwG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZwG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dělám stejně, jen jsem nedala ocet. Guláš je dobrý. Přidávám fotku;-):-8

Simona Skolakova: Děkuji za hezký komentář :-8 a s tím česnekem to je naprostá pravda, ;-) ten jedn stroužek je tak akorát pro žlučníkáře :-O a to nikomu nepřeju. Ale myslím, že si ten receptík každý upraví podle své chuti a zvyklostí:-D:yes: Díky a zdravím!

Taky super receptík,akorát bych dala více stroužků česneku,jeden mi přijde na to množství málo;-)

Tématické fráze:
cikánský guláš, cikánský řízek recept, cigansky gulas, krkovicka cikanske rizky recepty, cíkánský guláš recept, recepty ciganski guláš, cikánský guláš s rýží, cigansky řízek recept, cikansky gu, cigansky gulas dia, cigabsky guláš recept, cikánský guláš videorecept, cikánský guláš,, název cikánského guláše, cikánský hovzí guláš recept, recept cikánský guláš

Suroviny:
olej, cibule, ocet, maso hovězí, paprika sušená sladká, sůl, česnek, kmín celý, majoránka, bobkový list, mouka hladká, rajče, paprika, okurky sterilované, paprika sušená pálivá

Přidat fotografie receptu