Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá rajská omáčka (bez masa)

Někdy spěcháme, času není nazbyt a proto se snažíme oběd či večeři připravit co nejrychleji. Pak většinou zvolíme těstoviny s jednoduchou, například rajskou omáčkou. Tou se zcela jistě zavděčíme.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Adisek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie340 kJ /
81 kcal
Bílkoviny2,55 g
Tuky0,40 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Zasypeme moukou a usmažíme zápražku. Krok 2: Přidáme rajský protlak, česnek, ochutíme a zalijeme vývarem, nebo vodou, do které přidáme bujon. Dochutíme dle potřeby. Krok 3: Necháme chvilinku provařit a můžeme podávat s těstovinami nebo knedlíkem.

TIP: Desatero - Rajská omáčka - tipy a rady

Zveřejněno 17. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rajská omáčka (bez masa)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgG1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rajská omáčka (bez masa)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgG1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

masox to snad né!!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Cibulka na sádle je vždycky nej. Jinak do ní přidávám ještě cukr krupicový a je fakt bombová... A to, že můj muž je masový :-p vylíže talíř i bez masa :-)

Omlouvám se.Ale u nás je klasika zápraška na oleji nebo sádle.Protože vzhledem k tomu co mám doma za jedlíky dietní zpusob vaření a stravy by neuspěl.Tak se omlouvám že jsem vyjela,ale tak nějak to beru jako samozřejmost a nedošlo mi že to muže být zavádějíci.

hvězdička 10. 10. 2009 08:28
že se hádáte nejlepší je dát sádlo a udělat cibulku na sádle:-p

A já dělám i zápražku na sucho - dietní verzi. Chce to jen kvalitní nádobí, cibulka není dozlatova (jen zesklovatí), popř. trošičku zakápnu vodou při opékání, je to lehčí na trávení ;-)

Adisek - promiň tak úplně pravdu nemáš,že to každý pochopí, protože zápražek (nebo jíšek) je dost druhů a dělají se jak na tuku (máslo apod) nebo na oleji a nebo i jen s moukou bez oleje a tuku nasucho (pro diety). Proto je důležité, abys napsala svůj způsob přípravy. ;-)

Psala jsem to jako samozřejmost protože každý asi pochopí že zápraška se dělá na olejem.ale mohla jsme brát v potaz to že né každý to pochopí:-!

tak nenapsala jsem to tam ale jak jinak by jste chtěla záprašku udělat na sucho asi těžko:-D.Jinak používám slunečnicový olej

Asi to bude zdravější úprava - opražení cibule a mouky nasucho.

Nechybí tady nějaký olej, nebo máslo na tu zásmažku?

Tématické fráze:
rajská omáčka bez masa, rychlá rajská omáčka, rajská bez masa, dietní rajská omáčka, rajska omacka dietni, rajská omáčka z vepřového masa, omáčky bez masa, omáčka bez masa, rychla rajská omáčka recept, sladká rajská omáčka, rychla rajska, recepty bez masa, rajská omáčka bez masa recept, jak se dělá rajská omáčka, rajska omacka bez cibule, dietní rajská, rajská omáčka, maso na rajskou omáčku, maso na rajskou, rajská omáčka recept bez masa

Suroviny:
protlak rajčatový, vývar masový, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, cukr, paprika sušená sladká, mouka, olej

Přidat fotografie receptu