Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňovo - rebarborový sorbet

Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za pomoci zmrzlinovače dokonale kyselkavý sorbet.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 800 kJ /
430 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky1,20 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky oloupaného citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Krok 2: Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit. Krok 3: Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.

TIP: Jak připravit zmrzlinu bez zmrzlinovače

Zveřejněno 16. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo - rebarborový sorbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo - rebarborový sorbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
třešně, rebarbora, citron bio, cukr krupice, cukr vanilkový, voda, rum

Přidat fotografie receptu