Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 305 kJ / 4 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,22 g |
Tuky | 221,90 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 691 mg |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 494,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, vejce, olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Zveřejněno 17. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Moje poznámka
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 19 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno 22. 9. 2025 15:02:01
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 1 hodinou
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 2 hodinami
Bábovka s povidly
Kratule před 2 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 4 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
miloslav.kafka před 4 hodinami
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Zazie před 5 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
Mira007 před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LucieBicanova před 5 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Ivana41 před 5 hodinami
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort krtinec,
recepty jahodove dorty,
krtince recept,
jahodový dortík
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr,
kakao,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
jahody,
jahody,
cukr,
želatina,
tvaroh plnotučný,
cukr krystal,
smetana,
ztužovač,
čokoláda hořká
Komentáře (14)