Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlodnik - studená litevská polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

5jideldenne 5jideldenne

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 212 kJ /
529 kcal
Bílkoviny35,15 g
Tuky22,86 g
Vláknina17,81 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 385 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy38,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříte/upečete/koupíte vařenou řepu Krok 2: Uvaříte 2 vajíčka natvrdo. Krok 3: Červenou řepu nastrouháte na jemno, ostatní zeleninu (okurku, kyselé okurky, ředkvičky) nahrubo a vše vložíme do mísy. Krok 4: Zakapete citrónovou šťávou a přidáte lák z okurek. Krok 5: Přidáte nakrájený kopr, pažitku a jogurt, posolíte, opepříte. Krok 6: Servírujete a jako ozdobu přidáváte na každou porci vejce natvrdo.

Zveřejněno 18. 7. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlodnik - studená litevská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G0ZK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlodnik - studená litevská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G0ZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

děkuji, to jsem nevěděla

5jideldenne: znám a dělám oboje a mňam...ale existují recepty na chlodnik s masovým vývarem, i s vařenými brambory, stejně jako znám vegetariánský boršč...
Ale tvůj recept je klasika a navíc krásná fotka:yes:

Eja57: podle mě je boršč jiná polévka... zakládá se na vývaru a mase a patří do něj vařená zelenina... tohle je trochu jiné kafe... bez bujónu a vařená je jen řepa, vše ostatní syrové... v tom vidím hlavní rozdíl. Chuťově jsou ale obě geniální! Pro moji konzervativní rodinu je ale chlodnik velká výzva:-)))) přestože boršč milují<3

magdalenka: chlodnik má taky asi milion různých verzí, některé se hodně podobají boršči na studeno...fajn je řepu uvařit, vývar zredukovat a do chlodniku použít....

V lete krásne osvieži...doteraz som chlodnik považovala za poľskú záležitosť, ale zrejme tie kuchyne sú si blízke.

Tématické fráze:
litevská kuchyně recepty, chlodnik, polská studená polévka z červené řepy a vařenými vejci, chlobnik polévka, chlopnik polévka

Suroviny:
řepa červená, okurka čerstvá, ředkvičky, okurka čerstvá, kopr čerstvý, pažitka, jogurt, vejce, citron

Přidat fotografie receptu