Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Tento lahodný dort tvoří piškot z mandlové mouky, nadýchaný krém ze smetany a mascarpone a rozvar z čerstvých třešní. Dort po dokončení zamrazíme a podáváme buď jako zmrzlinu, nebo jen vychlazený.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 215 kJ /
7 939 kcal
Bílkoviny121,87 g
Tuky650,39 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 2,16 g
Sodík 1,77 g
Sůl4,52 g
Sacharidy377,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 160-170 °C. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, olejem a vodou. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi přidáme pramínkem mouku s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do připravené formy. Upečeme dozlatova a necháme vychladnout na mřížce. Krok 3: Upečený vychladlý korpus 2 x rozřízneme. Krok 4: Mezitím ušleháme krém z uvedených ingrediencí s vaječným likérem a dáme na chvíli do chladu. Krok 5: V menší nádobě rozvaříme vypeckované třešně s trochou vody smíchanou se škrobem a cukrem
(necháme větší kousky třešní, rozvar je pak chutnější) a dáme vychladnout. Krok 6: Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část krému smícháme s částí ovocného rozvaru. Spodní díl korpusu potřeme po obvodu částí světlého krému a do jeho středu poklademe lžící rozvar z třešní. Přiklopíme druhým dílem korpusu, který potřeme jen krémem. Krok 7: Nakonec přiklopíme poslední díl korpusu, který potřeme krémem smíchaným s rozvarem. Do středu posledního dílu poklademe lžící zbylý rozvar z třešní a dozdobíme mandlemi. Krok 8: Dáme do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku necháme dort asi 3,5 hodiny při pokojové teplotě povolit. Pak ho dáme zpět do lednice a můžeme kdykoliv podávat.

Zveřejněno 30. 7. 2019

Poznámka autorky Ivace64

Dort je možné dát do mrazáku, v mrazáku může být cca týden. Můžeme zdobit šlehačkou.

https://codnesvariiva.blogspot.com/2019/07/dort-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n16l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort z třešňovým rozvarem s likérovým krémem (i jako zmrzlina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n16l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dort je velice hezký i na řezu:-8:-K

Tématické fráze:
čokoládový dort s rozvarem, bílkový krém s rozvarem, pečivo s rozvarem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka mandlová, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, třešně, cukr moučkový, solamyl, mascarpone, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr moučkový, smeta-fix, likér vaječný, mouka, tuk

Přidat fotografie receptu