Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Dušená vepřová krkovice, v kombinaci s uzeným masem a kedlubnami, je perfektním obědem, který spolehlivě zasytí. Můžeme jej podávat s jakoukoliv bramborovou přílohou, skvěle chutná se šťouchaným bramborem.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 192 kJ /
1 241 kcal
Bílkoviny139,68 g
Tuky61,04 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,80 g
Sacharidy27,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 2: Na tuku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Krok 3: Osolíme, opepříme a dáme osmažit ze všech stran k cibuli. Poté přidáme na menší kousky pokrájené uzené maso, nasekaný česnek, tymián a vše necháme za občasného promíchání rozvonět. Dobré uzené maso omáčku výborně dochutí. Krok 4: Přilijeme 2-2,5 dl vývaru, zaklopíme a na mírném plameni maso dusíme téměř doměkka. Je-li třeba, podléváme a mícháme. Téměř ke konci dušení přisypeme k masu kedlubnu a vše dodusíme doměkka. Krok 5: Vyndáme snítku tymiánu, dle potřeby dolijeme vývarem, zahustíme jíškou a krátce provaříme. Podle chuti ještě můžeme dosolit a opepřit. Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami, kaší, vařeným bramborem, noky.

TIP: Šťouchané brambory - oblíbený postup

Zveřejněno 3. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0K3X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0K3X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krkovička recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, maso uzené, kedlubna, cibule, česnek, tymián, sádlo, sůl, pepř mletý, vývar masový, jíška

Přidat fotografie receptu