Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový pohár

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve očistíme a vypeckujeme švestky (ryngle, blumy, slívy), dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou... a na mírném plameni pod poklicí krátce podusíme na lahodný rozvar dle naší chuti, ten následně necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Pokud máme plody ovoce s nižším obsahem vody, mírně ho před dušením podlijeme vodou nebo rumem. Krok 2: Během chladnutí připravíme misky, poháry nebo sklenice a krém, kterým chceme v pohárech švestkový rozvar střídavě prokládat. Buď můžeme vyšlehat tvaroh, mascarpone či zakysanou smetanu s cukrem, zlehčíme vmícháním vyšlehané smetany na šlehačku nebo můžeme použít jen oslazený smetanový bílý jogurt, uvařený vanilkový nebo smetanový pudink... Vše děláme dle vlastní chuti a podle toho, co nám nejvíc chutná a co nám naše tělo dovolí. Krok 3: Připravené sklenice (misky) plníme střídavě zchladlým švestkovým rozvarem a mléčným krém, můžeme ještě prokládat piškoty nebo sušenkami (máslové, Lotus...). Poháry dáme do chladničky a po vychladnutí, před podáváním dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.

Zveřejněno 7. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QMYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QMYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
pohár švestky v rumu, zakysaná s mascarpone poháry, krem mascarpone se švestkami

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rum, tvaroh měkký, mascarpone, jogurt bílý, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr skořice, čokoláda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu