Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný vepřový lalok

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 677 kJ /
640 kcal
Bílkoviny20,55 g
Tuky12,51 g
Vláknina50,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy105,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu do hrnce a přidáme cibuli, česnek a koření. Když voda vaří, přidáme lalok a když voda znovu přijde k varu, ztlumíme teplotu tak, aby se maso vařilo velice pomalým varem, aby voda lehce perlila. Lalok musíme uvařit jen maličko víc, než do poloměkka, tučné části se nesmí převařit, musí zůstat docela dost pevné, ale musí být vařené. Mohlo by se to obrazně nazvat „na skus“. Krok 2: Uvařený lalok vyndáme z hrnce na talíř a necháme malinko zchladnout. Je-li laloku velký kus, překrájíme ho na silné kusy - plátky, aby je marináda lépe ochutila. Pak vařené maso, ještě horké, důkladně natřeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí (pokud je marináda moc hustá, naředíme lžičkou nebo dvěma vývaru z masa) tak, aby koření na mase ulpělo co nejvíc. Vše pak zabalíme do kuchyňské fólie a uložíme na 1 - 2 dny do ledničky marinovat. Já to déle než 1 den nevydržím. Krok 3: Pak konzumujeme s chlebem, můžeme přidat okurku, cibuli apod., podle toho, jak to má kdo rád. Nezapomenout na vychlazené pivo!

Zveřejněno 10. 8. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem dostala kdysi od starého řezníka. Jde to udělat samozřejmě i z bůčku, ale ten má trochu jinou konzistenci masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný vepřový lalok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkRr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný vepřový lalok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkRr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

JanaDorazinová: Děkuju za hezký komentík i za bodík. :-8:-K Jen tak na okraj: Jednou, to už ten pan řezník dávno nebyl mezi námi, jsem se potkala s jeho synem, který vzpomínal na tenhle tátův marinovaný lalok! Tak jsem mu ho pak jednou udělala a po mém synovi poslala, no ten byl nadšený, co ti budu povídat. :-D Takže ani rodina pana řezníka nevěděla, jak nato.;-):-D měj se moc hezky a zdravím!:-K:-K

No mňam <3

Tématické fráze:
vepřový lalok recepty, vepřový lalok, vařený vepřový lalok, vepřový lalok recept, recept na lalok, lalok recept, vareny lalok, lalok, recept vepřovy laloky, top recepty marinovaný vepřový bůček, marinovaný uzený lalok, vepřové vařený lalok, co je vepřový lalok, jak se vaří vepřový lalok, jak se vari lalok, vařený lalok recepty, recept na vepřový laloky, marinovaný vepřový bok, lalok od reznika, recepty na vareny lalok

Suroviny:
lalok vepřový, cibule, česnek, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, olej slunečnicový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu