Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polévka se žampiony

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucyAsh LucyAsh

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 543 kJ /
1 086 kcal
Bílkoviny30,92 g
Tuky80,36 g
Vláknina23,23 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 501 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy55,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. Krok 2: Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr. Krok 3: Sýr necháme za stálého míchání rozpustit a lehce osolíme. Krok 4: Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, plátky žampionů a zalijeme vychlazeným vývarem. Krok 5: Za občasného míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud špenát úplně nerozmrzne. Krok 6: Podávat můžeme samotné či s rozpůlenou opečenou bagetkou s bylinkami a olivovým olejem.

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnJB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jenom ještě nejnovější zjištění. Dá se použít i kuřecí nebo slepičí vývar, jenom to pak chce míň solit a pepřit :) kamarádce s kuřecím chutnal víc, já si zase stojim za tim zeleninovym :-))

Bazalka - máš sice pravdu, je to mražený špenát,asi jsem to měla i uvěst že listový prostě nepoužívám, sražená polévka ale není, ale uznáváám, že to tak vypadá. Polemizovat o tom, co se kam hodí, nemíním... A nám tato splácanina chutnala a to je myslím, to nejdůležitější, ne? ;-)

Navíc, nechápu, proč je tady podobný recept Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem ? Ty recepty jsou přece úplně odlišné.:-!:-!:-O:-O

Lucy, ta Tvoje, v receptu a na fotkách, polévka, je skvělá. Tu bych si dala hned.:yes::-)
Tu Špagetky ne. Zdá se mi sražená a hlavně nepoužila listový špenát, což je velmi důležité a použila suroviny, které pro tento recept nejsou vůbec vhodné. Sádlo, Valhalova slanina, taveňák se žampiony, víno mi nevadí, a na doraz kopeček z Hermelínu. Pěkná splácanina.:no:
Lucy, bod je Tvůj. :yes::-)

pro spagetku: dokud chutná, tak si modifikujte volně podle svého :))

Malinko jiný postup - trošku jsem využila i polévku uvedenou v podobných receptech - Eliz, doufám, že se nezlobíš ;-) - zpěnila jsem cibulku na sádle a Valhalově slanině, přidala žampiony a dusila. Pak vlastně už podle rceptu - jen jsem použila tavený sýr se žampiony.Dochutila jsem muškátem, bílým pepřem a solí. Ke konci jsem přidala 1 dcl bílého vína. Na ozdobu jsem přidala kopeček krémového Krále sýrů-hermelínu a musím říct, že nezbylo ...:-p;-):yes: Prostě sýry nemají chybu a ve spojení se špenátem, který nijak zvlášť nemusím, mě velice příjemně překvapil.:yes:

Tématické fráze:
spenatova polevka, sražená polévka, listový špenát polévka, mražení listového špenátu, zmrazení lístového špenátu, špenátová krémová polévka recept, polevka z listoveho spenatu, polévka ze špenátových listu, listový špenát recept, polévka ze žampionů, žampionová polévka se špenátem, špenátová krémová polévka, mražení celerových listů, polévka se žampiony, zmrazení žampionů, švýcarská polévka, polevka se spenatem a zampiony, polévka s žampiony a špenátem, recepty ze žampionů, žampionová polévka

Suroviny:
špenátové listy, žampióny, smetana ke šlehání, sýr tavený, vývar zeleninový, cibule šalotka, česnek, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu