Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát z kapra, který si zamilujete

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petr Blek Petr Blek

Náročný

Doba přípravy 2880 min Doba přípravy: 2880 min

2880 min (2880 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie100 kJ /
24 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve musíte chytit kapra, nejlépe 2 kousky, aspoň 50-60 cm. Pak ho musíte zabít a stáhnout z kůže a můžete dělat salát hned z čerstvého kapra nebo zamrazit v lednici a kdykoliv do 7 dnů si ho rozmrazit jako já ve studené vodě v hrnci. Kdo nic nechytí, ať si koupí třeba kvalitní filety z tresky - nemusí vybírat kosti. My rybáři si kapříka chytíme - teda pokud berou. Krok 2: Kapra pak nasolíme a necháme ještě cca 15-30 min odležet v lednici, ať projde sůl do masa - nebojte se solit rukou. Do hrnce na litry vody taky dáme sůl, 6 malých lžiček, bobkový list-4-6 ks, nové koření 6 ks-10 ks, pepř černý 10-20 ks. Vložíme kapříky a vaříme, až jde maso od kosti. Pak do hrnce vlijte 3 dl octu 8% a nechte ještě 2 -3 minuty lehce vařit a vypněte. Hrnec s kapry necháme vychladnout. Pak kapry vyndáme na desku a sundáváme vidličkou maso od kosti do připravené misky. Pak maso v misce vidličkou obracíme a vybíráme rukou malé kosti - a že je jich tam dost hodně!
Do misky s masem pak vlijeme 0,3 dl octu 8% (3 velké polévkové lžíce), promícháme a necháme v lednici 24 hod!!! Ocet pomůže zbavit maso malých kostí, které tam vždy zůstanou. Po 24 hod vytáhneme maso z lednice -promícháme vidličkou a zkusíme, zda je dost slané a kyselé. Popřípadě dosolíme, dokyselíme octem a určitě popeříme černým pepřem. A maso je připravené. Krok 3: 3-4 ks cibule nakrájíme najemno a spaříme max . 1 minutu ve vroucí vodě a hned scedíme do sítka - cibule musí zůstat křupavá.
Dále použijeme 1 sáček mražené zeleniny (jen mrkev a hrášek) a 1 sáček zeleniny mrkev a celer. Až se rozmrazí, ještě nožem rozkrájíme na menší kousky. Kdo má čerstvou zeleninu, ať ji použije a rozkrájí na malé kousky - může dát i cuketu na kousky v závěru varu na 2 min. Rozmraženou zeleninu vaříme 10-15 min. v osolené vodě a přidáme ocet do 1 litru -1 dl stačí - taky musí zůstat křupavá, ne rozvařená !!! a taky slaná a kyselá. Používám mraženou, je to rychle a bezpracné a nakrájené. Pak scedíme zeleninu, necháme vychladnout a přidáme 4-6 kyselé okurky nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na kostičky. Krok 4: Pak čekáme na kapra z lednice 24 hod. Proto i zeleninu dáme v misce do lednice na 24 hod.
vše bude druhý den krásně studené a proleželé se solí a octem.
Druhý den všechno smícháme dohromady, přidáme tatarku a majonézu a popepříme, dosolíme.
Kdo chce jogurtový salát, nechť si dá smetanový jogurt.

Zveřejněno 20. 8. 2019

Poznámka autora Petr Blek

Přeji dobrou chuť.

Miluji ho proto si ho dělám. Miluje ho manželka.

Miluji ho už i sousedi a kamarádi, kteří okusili.

A budou ho milovat i všichni rybáři i nerybáři, až si ho udělají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát z kapra, který si zamilujete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VR85

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát z kapra, který si zamilujete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VR85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Salát je vynikající,:-K dělám ho tímto způsobem i s cejnů a každému moc chutná.:-K: Aby se ho nepřejedli, část naloženého masa zamíchám do nálevu: 150ml-200 ml oleje, 2 polévkové lžíce octa, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce cukru, sůl, pepř, hodně pažitky. Manžel je velký rybář.:-K

Tématické fráze:
rybí salát z kapra, rybí salát, rybi salát z čerstveho kapra, rybi salat z kapra recept, kysely salat z kapra, rybí saláty, recepty rybí salát z kapra, rybí salát retro, vzrobky z kapra, retro rybí salát, salát z kapra, kapr kdy solit, rybí salát kapr, kyselí salát z z kapra, rybi salat bez vareni, kyselé ryby z kapra, recept kapr salát, recepty na rybí salát z kapra, recepty z kapra, kapr salát recepty

Suroviny:
ocet, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, zelenina čerstvá, cuketa, okurky sterilované, majonéza, tatarská omáčka,

Přidat fotografie receptu