Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 100 kJ / 24 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve musíte chytit kapra, nejlépe 2 kousky, aspoň 50-60 cm. Pak ho musíte zabít a stáhnout z kůže a můžete dělat salát hned z čerstvého kapra nebo zamrazit v lednici a kdykoliv do 7 dnů si ho rozmrazit jako já ve studené vodě v hrnci. Kdo nic nechytí, ať si koupí třeba kvalitní filety z tresky - nemusí vybírat kosti. My rybáři si kapříka chytíme - teda pokud berou.
Krok 2: Kapra pak nasolíme a necháme ještě cca 15-30 min odležet v lednici, ať projde sůl do masa - nebojte se solit rukou. Do hrnce na litry vody taky dáme sůl, 6 malých lžiček, bobkový list-4-6 ks, nové koření 6 ks-10 ks, pepř černý 10-20 ks. Vložíme kapříky a vaříme, až jde maso od kosti. Pak do hrnce vlijte 3 dl octu 8% a nechte ještě 2 -3 minuty lehce vařit a vypněte. Hrnec s kapry necháme vychladnout. Pak kapry vyndáme na desku a sundáváme vidličkou maso od kosti do připravené misky. Pak maso v misce vidličkou obracíme a vybíráme rukou malé kosti - a že je jich tam dost hodně!
Do misky s masem pak vlijeme 0,3 dl octu 8% (3 velké polévkové lžíce), promícháme a necháme v lednici 24 hod!!! Ocet pomůže zbavit maso malých kostí, které tam vždy zůstanou. Po 24 hod vytáhneme maso z lednice -promícháme vidličkou a zkusíme, zda je dost slané a kyselé. Popřípadě dosolíme, dokyselíme octem a určitě popeříme černým pepřem. A maso je připravené. Krok 3: 3-4 ks cibule nakrájíme najemno a spaříme max . 1 minutu ve vroucí vodě a hned scedíme do sítka - cibule musí zůstat křupavá.
Dále použijeme 1 sáček mražené zeleniny (jen mrkev a hrášek) a 1 sáček zeleniny mrkev a celer. Až se rozmrazí, ještě nožem rozkrájíme na menší kousky. Kdo má čerstvou zeleninu, ať ji použije a rozkrájí na malé kousky - může dát i cuketu na kousky v závěru varu na 2 min. Rozmraženou zeleninu vaříme 10-15 min. v osolené vodě a přidáme ocet do 1 litru -1 dl stačí - taky musí zůstat křupavá, ne rozvařená !!! a taky slaná a kyselá. Používám mraženou, je to rychle a bezpracné a nakrájené. Pak scedíme zeleninu, necháme vychladnout a přidáme 4-6 kyselé okurky nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na kostičky. Krok 4: Pak čekáme na kapra z lednice 24 hod. Proto i zeleninu dáme v misce do lednice na 24 hod.
vše bude druhý den krásně studené a proleželé se solí a octem.
Druhý den všechno smícháme dohromady, přidáme tatarku a majonézu a popepříme, dosolíme.
Kdo chce jogurtový salát, nechť si dá smetanový jogurt.
Do misky s masem pak vlijeme 0,3 dl octu 8% (3 velké polévkové lžíce), promícháme a necháme v lednici 24 hod!!! Ocet pomůže zbavit maso malých kostí, které tam vždy zůstanou. Po 24 hod vytáhneme maso z lednice -promícháme vidličkou a zkusíme, zda je dost slané a kyselé. Popřípadě dosolíme, dokyselíme octem a určitě popeříme černým pepřem. A maso je připravené. Krok 3: 3-4 ks cibule nakrájíme najemno a spaříme max . 1 minutu ve vroucí vodě a hned scedíme do sítka - cibule musí zůstat křupavá.
Dále použijeme 1 sáček mražené zeleniny (jen mrkev a hrášek) a 1 sáček zeleniny mrkev a celer. Až se rozmrazí, ještě nožem rozkrájíme na menší kousky. Kdo má čerstvou zeleninu, ať ji použije a rozkrájí na malé kousky - může dát i cuketu na kousky v závěru varu na 2 min. Rozmraženou zeleninu vaříme 10-15 min. v osolené vodě a přidáme ocet do 1 litru -1 dl stačí - taky musí zůstat křupavá, ne rozvařená !!! a taky slaná a kyselá. Používám mraženou, je to rychle a bezpracné a nakrájené. Pak scedíme zeleninu, necháme vychladnout a přidáme 4-6 kyselé okurky nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na kostičky. Krok 4: Pak čekáme na kapra z lednice 24 hod. Proto i zeleninu dáme v misce do lednice na 24 hod.
vše bude druhý den krásně studené a proleželé se solí a octem.
Druhý den všechno smícháme dohromady, přidáme tatarku a majonézu a popepříme, dosolíme.
Kdo chce jogurtový salát, nechť si dá smetanový jogurt.
Zveřejněno 20. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí salát z kapra, který si zamilujete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VR85
Moje poznámka
Rybí salát z kapra, který si zamilujete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VR85
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 40 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 17 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 20 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
rybí salát z kapra,
rybí salát,
rybi salát z čerstveho kapra,
rybi salat z kapra recept,
kysely salat z kapra,
rybí saláty,
recepty rybí salát z kapra,
rybí salát retro,
vzrobky z kapra,
retro rybí salát,
salát z kapra,
kapr kdy solit,
rybí salát kapr,
kyselí salát z z kapra,
rybi salat bez vareni,
kyselé ryby z kapra,
recept kapr salát,
recepty na rybí salát z kapra,
recepty z kapra,
kapr salát recepty
Suroviny:
ocet,
voda,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
zelenina čerstvá,
cuketa,
okurky sterilované,
majonéza,
tatarská omáčka,
Komentáře (1)