Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba tepelné úpravy: 300 min

300 min (300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 030 kJ /
3 114 kcal
Bílkoviny168,75 g
Tuky219,60 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 703 mg
Sodík 820 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, které prudce ze všech stran osmažíme. Krok 2: Celer nastrouháme na hrubém struhadle, dáme ho do jiného hrnce na rozehřáté máslo, osolíme, opepříme, promícháme a slabým varem dusíme doměkka. Poté celer rozmixujeme ponorným mixérem na pyré. Krok 3: Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme maso, přidáme celerové pyré, česnek, víno a vývar. Vše promícháme, hrnec přiklopíme poklicí, navolíme II. stupeň a necháme ho pracovat 5 hodin. Krok 4: Hotový pokrm podle potřeby dochutíme. Na přílohu se hodí pečivo, noky, rýže i knedlík.

Zveřejněno 23. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n1MD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n1MD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

yanull: Janičko díky za zájem i komentář:-KDělám to stejně,tak jako Ty,když mám maso vcelku.Tentokrát jsme dostali maso nakrájené na kostky,proto jsem zvolila tento postup.Chtěla jsem se vyhnout"lovení"kostek masa před mixováním:-)

Drahuško, recept se mi líbí, dělám podobný, ale dovolím si malou technickou poznámku. Nevidím důvod, proč bych měla nejprve vařit celer a pak ho ještě dávat znovu vařit do PH. Já ho ani nestrouhám, pouze na větší kousky ho nakrájím osmažím na másle, pak k němu přidám ještě chvíli cibuli a vložím k masu. Tak trochu jako základ pod svíčkovou. Jen maso bych v tomto případě také opekla, třeba na slanině, nechala vcelku, abych ho mohla vyndat a pak vše ostatní spolu rozmixovat. ;-):-K

Tématické fráze:
kanci v pomalem hrnci, kančí po burgundsku, kančí na celeru, kančí maso z pomalého hrnce, kančí po burgbunsku, kančí ražniči, kančí maso v pomalém hrnci, kanec recepty, kančí v pomalem v pomalém hrnci, nejlepší kančí po burgundsku, kančí na víně s krenem, kanec v pomalém v hrnci

Suroviny:
plec kančí, cibule, celer, máslo, víno červené, vývar, česnek granulovaný, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu