Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kuřecí soté se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny34,95 g
Tuky1,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro měkka (nebo lehce povaříme a hned zchladíme). Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka restujeme kuřecí kousky, když jsou skoro hotové, přidáme kousek másla a připravenou zeleninu, stále na plném plameni. Promícháme, přilijeme trochu smetany na spojení a odstavíme z ohně. Krok 3: Podáváme s kari rýží.

Zveřejněno 24. 8. 2019

Poznámka autorky Eja57

Soté - v originále sauté - je rychlý způsob přípravy, nedusíme, neděláme omáčku. Můžete samozřejmě kořenit dle chuti, ale kombinace dobře připraveného kuřecího, čerstvé zeleniny a trocha másla a smetany stačí...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kuřecí soté se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o1NN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kuřecí soté se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o1NN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zeleninové soté, kureci sote se zekeninou, kureci saute

Suroviny:
prsa kuřecí, zelenina čerstvá, citron, sůl, pepř, olej, máslo, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu