Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 622 kJ / 1 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,94 g |
Tuky | 80,64 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 76,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z jablek vykrojíme jádřince a pak je i se slupkou nakrájíme na menší kostičky.
Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky.
V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky ze všech stran osmahneme. Restujeme zprudka jen pár minut, aby jablečné kostičky zkřehly, ale zůstaly ještě křupavé. Krok 2: V misce prošleháme ocet s olejem, medem, solí a pepřem. Krok 3: Na talíře naklademe salátové listy, na ně rozdělíme opečenou hlívu s jablečnými kostičkami , posypeme ořechy a vše rovnoměrně pokapeme připraveným dresinkem.
Salát podáváme vlažný.
Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky.
V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky ze všech stran osmahneme. Restujeme zprudka jen pár minut, aby jablečné kostičky zkřehly, ale zůstaly ještě křupavé. Krok 2: V misce prošleháme ocet s olejem, medem, solí a pepřem. Krok 3: Na talíře naklademe salátové listy, na ně rozdělíme opečenou hlívu s jablečnými kostičkami , posypeme ořechy a vše rovnoměrně pokapeme připraveným dresinkem.
Salát podáváme vlažný.
Zveřejněno 30. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát babího léta s hlívou a jablečnými kostičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3wY
Moje poznámka
Salát babího léta s hlívou a jablečnými kostičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3wY
Nejnovější recepty
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Suroviny:
hlíva ústřičná,
jablko,
ořechy vlašské,
máslo,
ocet jablečný,
olej olivový,
med,
sůl,
pepř
Komentáře (4)