Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní moučník s vůní perníku

Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná návštěva. Pohostěte je třeba tímto podzimním moučníkem s vůní perníku.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 191 kJ /
5 065 kcal
Bílkoviny93,82 g
Tuky202,14 g
Vláknina62,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 1,06 g
Sůl3,01 g
Sacharidy665,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Mezitím, kdy se vejce šlehají, vykrájíme jablka od středů a nastrouháme je na hrubém struhadle tak, že v ruce zůstane pouze slupka. Také hruškám odstraníme jadřinec, necháme se slupkou a nakrájíme je na drobné kostičky. Krok 2: Jakmile jsou vejce napěněná, zašleháme do nich olej, přidáme rum, špetku soli a postupně přisypáváme při mírných otáčkách obě mouky, prášek do pečiva, skořici a koření. Poté vsypeme nasekané vlašské ořechy a strouhaná jablka, ta už promícháme do hmoty stěrkou nebo vařečkou a nakonec přidáme drobně nakrájené hrušky Krok 3: Všechnu tuto hmotu vlijeme na máslem vymaštěný plech. Pokud používáme pečící papír, slabě ho máslem potřeme též. Těsto urovnáme, vložíme ho do studené trouby, zapneme ji na 170 °C a pečeme do zezlátnutí. Krok 4: Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

TIP: Tipy a rady pro dokonalé pečení moučníků

Zveřejněno 5. 9. 2019

Poznámka autorky yanull

Tento recept je velmi rychlý, hlavně nyní aktuální, protože je všude kolem nás mnoho ovoce, které nemá díky teplým dnům a vosám dlouhou trvanlivost. Řezy jsou vláčné, velmi hezky voní a byť na pohled vypadají obyčejně, vizáž vynahradí svojí chutí.

Pokud budete mít sladké ovoce, lze ubrat cukr. Hrušky byly sladké a šťavnaté, jablka byla akorát a sladkost byla vyhovující.

Vanilkový cukr mám vlastní výroby, do šroubovací sklenice nasypu cukr krupici a do něj vložím na kousky pokrájený vanilkový lusk. Až spotřebuji, nasypu další cukr a stále pěkně voní, s vanilínovým cukrem je to nesrovnatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní moučník s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní moučník s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc jednoduchý to tedy není. Strašně moc ingrediencí a moc práce.

Líbí se mi..:yes::yes:

:yes: mňam...moc hezký recept:-K

Jednoduchý, voňavý;-):yes:

Tématické fráze:
moučník perníkový, perník do studené trouby, perníkový moučník, fikovo-datlový moucnik, moucnik na stredu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, ořechy vlašské, olej, rum, prášek do pečiva, skořice, perník, jablko, hruška, máslo

Přidat fotografie receptu