Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj segoš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tom.palda

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-9

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 662 kJ /
4 699 kcal
Bílkoviny172,95 g
Tuky360,35 g
Vláknina60,02 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 737 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy165,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2x2 cm) nakrájené maso a orestujeme.
Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut. Krok 2: Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou.. Krok 3: Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..

Zveřejněno 6. 9. 2019

Poznámka autora tom.palda

Kdo nemá papiňák, tak použije velký hrnec a časy si upraví podle potřeby.

Já si část jídla nandám ještě vařící do čistých 0,7 l sklenic a zatáhnu víčkem, po vystydnutí dám do lednice a podle potřeby vytahuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Podobne si ukladam do lednice prebytek ve vode uvarenych fazoli nebo cizrny. Nandam do sklenicek, utahnu vicko, otocim, necham vychladnout pak strcim do lednice. Do 14 dnu spotrebuji. Jsou mnohem chutnejsi jako ty ulozene v mrazaku
Pochopitelne v nich neni nic jineho nez voda a sul.

Ahoj a díky za komentáře..Pro Rihana- dobré je to snist.. Pro Eja57- ano i tak by se to dalo říct, ale bigos je z několika druhů mas a dává se do něj i klobása a protože to není podle normovaného receptu, proto to nemůžu nazvat "Segedínský guláš", ale nazval jsem to po svém..Moc nemusím kysané zeli, tak proto taky to sterilované sladkokyselé. No, hlavní je, že pokud se někomu nelíbí a má výhrady, tak ho přece nemusí dělat.. V lednici to vydrží klidně i 14 dni ale to se ještě nestalo, tak jako to že by se to zkazilo. A co k tomu? Já mám rád a hodi se knedlíky, nebo tmavé pečivo, chléb..

rihana: no, já bych to v lednici nechala tak max. 5 dní - vzhledem ke složení...knedlík určitě, ale klidně dobrý chléb...

Aha, tak to je něco jako segedinský guláš (zavařovaný na zimu), trochu miš maš, ale nemusí to být špatný. A co k tomu? Knedlíky?

hosta: ty švestky a houby to trochu sunou směrem jinam - bigos...ale tam zase ne smetana a ne žampiony....

Mne název trochu atypického segedínského guláše "segoš" (a není to tu poprvé) pohoršuje podstatně méně, než různé "dobrůtky", "ňaminky", "sny" a pod :-D;-)

Rihana: Také neznáte pokrm s tímto názvem? :-O:-( Tak to už jsme dvě!

Co to vlastně je a k čemu je to dobrý. :-O

Tématické fráze:
segoš, segoš recept, normované recepty

Suroviny:
bůček libový bez kosti, cibule, zelí, česnek, žampióny, švestky sušené, sádlo, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, pepř, kmín mletý, paprika, koření

Přidat fotografie receptu