Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pasta z kozích rohů na topinky, maso a dochucení jídla

Milovníci pikantních pokrmů zbystřete. Tato dochucovací pasta z kozích rohů je pro vás jak stvořená. Pikantní pastu využijete nejen jako pomazánku na topinky, ale také do marinád nebo pomazánek.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 109 kJ /
3 372 kcal
Bílkoviny30,78 g
Tuky263,32 g
Vláknina61,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,47 g
Sůl40,90 g
Sacharidy203,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme semen a rozmixujeme. Rajčata, oloupaný česnek a oloupanou cibuli také rozmixujeme. Krok 2: Dáme do hrnce, přidáme ocet, olej, hořčici, sůl, cukr, pepř a sladkou papriku. Krok 3: Uvedeme do varu a za stálého míchání necháme odpařit vodu do hustoty povidel. Musíme dávat pozor, ke konci vaření zmírníme teplotu a mícháme, prská to. Krok 4: Sklenice nahřejeme v troubě a naplníme ještě horkou pomazánkou, zaděláme víčky a překlopíme. Po 15 minutách je otočíme, aby pomazánka stekla do sklenic a nezůstala na víčku. Krok 5: Dáváme na topinky, na pizzu a do pomazánek.

TIP: Kozí rohy ve sladkém nálevu

Zveřejněno 6. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pasta z kozích rohů na topinky, maso a dochucení jídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QylM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pasta z kozích rohů na topinky, maso a dochucení jídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QylM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

7iveta68 Moc ti děkuji, že jsi jí udělala.:-K Ubrala jsem v receptu olej i ocet.:-K Ještě jednou dík.:-K

Jaromira18: neviem, ale mne to príde strašne kyslé aj oleja by som ubrala.Včera som to varila a tam strašne cítim octovú chuť ,nabudúce určite uberiem octu aj oleja.

7iveta68: Než se veškerá šťáva vyvaří, tak kyselost je akorát. :-K Je to taková papriková pasta, která se dá použít na vše.:-K Před pár dny jsem jí dělala s červených paprik, máme jí moc rádi.:-K

nie je tam toho octa veľa?

Simona Skolakova: Každému moc chutná, dělám jí přes 40 roků.:-K Šla by tam dát pálivá paprika, ale lepší jí je dát jí tam, až podle potřeby.:-K

Díky za vysvětlení;-):yes:

Simona Skolakova: Fotila jsem to na lžičce, aby bylo vidět, že je to husté jak povidla. ;-) Není tam koření je to základ pomazánky, pokaždé když jí jdu použít dám do ní koření jakou chuť potřebuji. ;-) Tento recept je pro zpracování přebytků na zahradě, můžou to být i papriky.:-K Na dochucení záleží na co ji použijeme.:-K

Simona Skolakova: na té fotce kde je na talířku lžička s pomazánkou je vidět, že to řídké není - na lžičce je kopeček pomazánky:yes:

Nenazvala bych to pomazánka;-)nic proti receptíku,ale toto není pomazánka,ta by neměěla být řídká,co si budeme povídat,je to směs určo vynikající,ale pomazánka to není;-)

Tématické fráze:
kozí rohy zpracování, jak se dělá pasta z kozích rohů, kozí rohy s pomazánka s česnekem, kozí rohy pomazánka, kozí pomazánka, pomazánky na topinky, pomazánka na topinky, kozí rohy pasta, papriky a kozí rohy zpracování, hořčice z kozích kozích rohů, zpravovani kozich rohů, recepty pálivy kozí rohy pasta, zpracování beraních kozich rohu, jak použít kozí rohy, paprikyy - kozí rohy zpracování, zpracoání kozích rohů, tousty z kozich rohu, čalamáda z z kozích rohů, pomazánka kozí roh

Suroviny:
paprika kozí roh, rajče, cibule, česnek, ocet, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr, pepř mletý, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu