Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu vytvoří hustou omáčku a podávat můžeme třeba s rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SabinaMad

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 820 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny224,62 g
Tuky118,45 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 4,27 g
Sůl10,37 g
Sacharidy33,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nahrubo nastrouháme okurky, párky nakrájíme na tenká kolečka a cibuli nakrájíme najemno. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Mezitím nakrájíme maso na kostičky. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený. Krok 3: Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme. Krok 4: Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou. Krok 5: Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky. Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.

TIP: Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby

Zveřejněno 3. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK32

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Boži recept miluju tenhle zpusob

Výborné <3

Taranee: To jsem moc ráda:-K

Vyzkoušeno a je to moc dobré. :yes:

Eja57: Nemáme rádi okurku na velké kusy, proto ji strouhám.

A mne se receptík líbí,ale já bych tam ten bujón nedávala,když se dají všechny suroviny,tak není potřeba toho bujonu,ale tak bych to dělala já,jinak ostatním to neberu,super receptík;-):yes:

Máš to hezky nafocené:yes:
Možná i chápu, že první půlku okurky dáváš do základu - na ochucení ( a tu druhou půlku bych asi nakrájela na plátky), jen bych tam asi gelový bujon dala hned po mase ještě před prvním podlitím, aby maso natáhlo chuť. Klasická rychlovka...
Přidávej další receptíky:-K

Tématické fráze:
rozlítané ptacky, rozlítané španělské ptáčky, rozlitany ptacky, recept na rozlítané ptáčky, ptáčky z kuřecího masa, recept rozlítané ptáčci, španělské ptáčky rozlitane, rozletane ptacky, rozlítany ptaci, top recepty rozlitanej ptacek, španělské ptacky z kureciho masa, rozletane ptáček, rozlétaný ptáček, rozlítaní ptáčci z s kuřecím masem, rozletany ptáčky, rozletane španělské ptáčky, ptacky rozlitane, recept na rozlétané španělské ptáčky, rozletany spanelsky ptáček recept, španělský ptáček

Suroviny:
prsa kuřecí, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř mletý, olej, bujon kuřecí, hořčice plnotučná, jíška světlá

Přidat fotografie receptu