Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 427 kJ / 2 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 315,46 g |
| Tuky | 118,54 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 37,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem dle chuti, zabalíme do bránice a necháme do druhého dne odležet.
Krok 2: Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nakrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, orestujeme, vložíme maso, opečeme ho a podlijeme vodou. Přidáme kousek limetky bez kůry, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě na 190 cca 1,5 hodiny, až je maso zcela měkké.
Krok 3: Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme (je barbarství na svíčkovou používat mixer). Zalijeme smetanou, provaříme, popřípadě zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě. Dochutíme.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje falešná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3qM
Moje poznámka
Moje falešná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l3qM
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 11 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 5 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 7 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 9 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 10 hodinami
Tématické fráze:
falešná svíčková,
falešná svíčková recepty,
vepřová panenka recepty,
falešná svíčková recept,
recepty falesna svickova,
vepřová falešná panenka,
příprava falešné svíčkové,
co se vaří z falešné svíčkové,
top recepty falesna svickova,
vepřová panenka recept,
recept z falešné svíčkové,
hodí se panenka na svíčkovou,
recept na falešnou svíčkovou,
svíčková recept,
jak na vepřovou panenku,
falešná svíčková top recepty,
falešná svíčková-recepty,
recept z vepřové panenky,
falesna svickova v receptech,
srnčí falešná svíčková
Suroviny:
plec vepřová,
bránice,
pepř,
olej,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
limetka,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (18)
Předpokládám, že všichni víme wcg a že jde především o svíčkovou omáčku, že
Můžeme si hrát se slovy, ale spíše by se domluvili stavitelé babylonské věže, že
Třeba u nás bychom Srnčímu na smetaně nikdy neřekli Srnčí svíčková, že
Totéž (u nás doma) platí o Svíčkové z králíka, nutrie či kura, že
Falešná svíčková je maso, které tuři nosí na zadnici, že
Nejen v pohostinství je běžně k mání Vepřová svíčková, Sekaná svíčková a nikdo se nad tím nepozastavuje, že
No, Svíčkovou z pravé svíčkové jsem jedl kdysi na svatbě... Fakt je ten, že jsem si ji opravdu vychutnal až od okamžiku kdy se ke mně doneslo, že krmě je opravdu z pravé svíčkové, pak už jsem ten rozdíl poznal...
***
magdalenka:
https://www.google.com/search?q=vep%C5%99ov%C3%A1+...
No, před momentem jsem paní casinové říkal, že jeden tady dává do svíčkové česnek...
Odpověď byla: "Já taky!"
" (je barbarství na svíčkovou používat mixer)."
A proč