Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák se sezamovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 543 kJ /
1 564 kcal
Bílkoviny16,84 g
Tuky145,12 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy40,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc oleja a rozmixujeme. Pridáme zvyšok oleja a rozmixujeme na hladkú pastu. Pastu skladujeme vo fľaštičke na suchom a tmavom mieste. Krok 2: Do zapekacej misky rozložíme ružičky karfiolu a na štvrťky narezané paradajky. Pod grilom zapekáme cca 10 minút. Krok 3: Na oleji orestujeme múku, zalejeme vodou a vymiešame hladkú omáčku. Odstavíme z ohňa a vmiešame sezamovú pastu a biele korenie. Dosolíme. Krok 4: Omáčkou zalejeme zeleninu a v rúre pečieme na 180°C dozlata.
Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 8. 10. 2019

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy I. Bukovského Hneď to bude.

Recept na sezamovú pastu som našla v knihe Moje najlepšie fit jedlá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák se sezamovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9KkD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák se sezamovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9KkD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: Díky za tip, len ten sezamový olej na rozdiel od olivového tiež doma bežne nemám. Niekedy vyskúšam s ním. :-8

Moc se mi líbí domácí sezamová pasta ( tahini), s trochou sezamového oleje by byla ještě lepší. Intenzitu chutě regulujeme podle míry opraženosti semínek, na jednorázové použití mi přijde skoro lepší než kupovaná, občas dělám...

casino: Samozrejme, že by to išlo aj z kupovaného tahini. :-) Ale možno to niekomu pomôže recept a ja som si to chcela vyskúšať urobiť doma. Je to rýchle a sezamové semienka mám doma vždy, hotovú pastu nie. ;-):-K
Mtabal robíte z grilovaného baklažánu?

tejaja:
Ba ne, o název mi nešlo:-)
Spíše o použití tahini, které mám furt v lednici a dost často používám na, u nás velmi oblíbené, Baba Ghanoush (Mtabal) :yes:
No, ale proč by to z kupovaného tahini nešlo, že :-K

casino: :-D:-D:-D Ak mám recept z knihy, nemením názvy, nie je to totiž moje. :-D;-)

A tahini jste nezkoušela? :-)

Tématické fráze:
květák recepty, květák recept, recepty z květáku

Suroviny:
květák, rajče, olej olivový, mouka celozrnná, pasta sezamová, sůl, pepř bílý, nať petrželová, sůl, semínka sezamová, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu