Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tantal Tantal

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 161 kJ /
3 624 kcal
Bílkoviny398,91 g
Tuky209,21 g
Vláknina9,71 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 5,99 g
Sůl10,90 g
Sacharidy31,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po tomto procesu zalijeme kosti a maso opět vodou, osolíme a necháme vařit, čím déle tím lépe, já vařím 4 hodiny. Až se vývar uvaří, vyndáme kosti a maso a dochutíme vývar rybí omáčkou, Mam tom pastou a cukrem. Dále přidáme semínka annato, které před tím zpěníme na trošce oleje. Maso, které jsme vyndali z vývaru, nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Citrónovou trávu namlátíme, aby uvolnila vůni a chuť a dáme do vývaru. Dále připravíme rýžové nudle, které namočíme do vroucí vody. Ledový salát a jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky. Chilli papričky nasekáme nadrobno. Omyjeme bylinky a nasekáme je nahrubo, limetky pokrájíme na větší kousky. Tímto máme připravené vložky do polévky, které se dávají až do talíře, kde je vývar a každý si nandá podle své libosti. Krok 3: Dále připravíme masové knedlíčky. Rozmixujeme krevety a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Knedlíčky se vaří ve vodě pár minut. Poté vkládáme do hotového vývaru.

Zveřejněno 13. 10. 2019

Poznámka autora Tantal

Mohou se přidat i banánové květy, ale jsou těžko k sehnání.

Někdo přidává ještě chilli pastu, ale nemusí být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEwv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEwv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: ;-) jsem opravila

Ta fotka je :yes::yes::yes:
V surovinách se krevety a mleté maso nějak připletly do vývaru, mohl by je tam někdo omylem hodit i s oháňkou a ramínkem...to asi ne....

Tématické fráze:
bún bò huế, bun bo hue polévka recept, bum bo hue, vietnamské recepty, polévka bun bo, bun bo hue recept, bun bo hue polevka, bum bo nam bo recept, polévka bún, jídlo bun bo hue, polévka bunbo, bunbo hue knedlicky, vietnamská polévka, recept na bún ga

Suroviny:
ramínko vepřové, oháňka hovězí, omáčka rybí, cukr, sůl, tráva citronová, pepř, sůl, krevety, maso mleté, nudle rýžové, salát ledový, bylinky, cibulka jarní, limetka, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu