Šípková omáčka podle Rettigové
Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19. století. Vyzkoušejte šípkovou podle jejího receptu a nebudete zklamaní.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 026 kJ / 5 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 313,32 g |
Tuky | 197,49 g |
Vláknina | 182,70 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 4,30 g |
Sůl | 9,62 g |
Sacharidy | 366,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce vložíme sušené šípky nebo šípkovou marmeládu, 3 lžíce vinného octa, vývar z kostí a zeleniny, 4 lžíce červeného stolního vína, všechno koření, kousek citronové kůry a šťávu z celého citronu. Vaříme pod pokličkou 1-3 hodiny, až se šípky rozvaří.
Krok 2: Omáčku zahustíme zlatavou jíškou z másla a mouky, necháme ještě asi 20 minut zvolna provařit a zhoustnout.
Krok 3: Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dosolíme a nalijeme do omáčníku. Podáváme velmi horkou. Výsledná chuť by měla být pikantní, nepříliš kyselá. V případě potřeby dosladíme.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka podle Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QyVL
Moje poznámka
Šípková omáčka podle Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QyVL
Nejnovější recepty
Vinná klobása s kroupovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční aspik s libovým masem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky se šunkou, fíky a medem
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s restovanou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Zelné závitky
Přidáno 14. 11. 2024 08:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Výrobkyně marmelád poradila, jak na linecké: Připravujte ho v předstihu, aby byl čas promazávat, čerstvé se láme, říká Hana
Dubajská čokoláda: Na tenhle „zázrak“ se v Německu stojí fronty od tří od rána. U nás je téměř k nesehnání, ale máme recept
Voňavé makové loupáky od Terezy z Peče celá země: Drahé máslo nahraďte sádlem, pomůže to skvělé chuti, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
wimra před 10 hodinami
Florentýnky
Handour před 12 hodinami
Tvarohová bábovka
Katkasu před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Amore_di_mamma před 14 hodinami
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Cinderka před 14 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 17 hodinami
Chilli con carne
Ilona71 před 21 hodinami
Cikánský řízek
Fitulka před 21 hodinami
Brambory z papiňáku
Fitulka před 21 hodinami
Tématické fráze:
hrabal šípková omáčka recept,
recept na š,
¨sipkova omacka,
recepty od myslivců,
jak vařit šípkovou omáčku,
šípková omáčka videorecept
Suroviny:
šípky,
ocet vinný,
vývar masový,
víno červené,
kůra citronová,
šťáva citronová,
koření hřebíček,
skořice,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
máslo,
mouka
Komentáře (7)