Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynutý makový závin z mála surovin

Příprava makového závinu podle tohoto receptu je snadná, těsto z několika málo surovin je hotové za pár minut. Náplň voní nejen mákem a povidly, ale i čokoládou a skořicí. Dozlatova vypečené mandlové lupínky na povrchu závinu posunou chuť ještě o krůček blíž k dokonalosti.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 373 kJ /
2 479 kcal
Bílkoviny92,64 g
Tuky119,99 g
Vláknina38,43 g
Cholesterol 256 mg
Sodík 944 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy238,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme zahřát mléko, přidáme mák, cukry, skořici, povidla a malou chvíli necháme povařit. Krok 2: Nakonec vmícháme čokoládu a necháme směs zchladnout. Krok 3: Z másla, mouky, žloutku a malinko soli vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Rozválíme na tenký obdélník a potřeme mákem. Srolujeme do závinu. Krok 5: Závin potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mandlovými lupínky. Krok 6: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-190 °C cca 35-40 minut dozlatova.

TIP: Jaké další dobroty s mákem uvařit

Zveřejněno 1. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý makový závin z mála surovin

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVoX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý makový závin z mála surovin

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduchý a výborný 👍👏

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduchý a výborný 👍👏

Saratice: Děkuji moc😉

Ten máme rádi… <3 Dělám opakovaně… :-8

S těstem se dobře pracovalo :-8, jen příště přidám trochu sody.
Na náplň jsem musela dát 1/4 mléka. Asi jsem měla savý mák. Příště přidám švestky nebo alespoň rozinky v rumu. ;-)

Moc děkuji za úžasný recept! 👌👩‍🍳 Velmi jsme si pochutnali. 😋 Řadím mezi oblíbené. 😊 Mějte se krásně… ☀️

Dělala jsem ze zakysané smetany a trochu mlíka, pomazánkové máslo je defacto zakysanka se škrobem, a závin je výborný.

Annnn: Klasické máslo je jiné. Nezkoušela jsem, ale určitě ne. Pomazánkové má jinou strukturu i chuť.

Může se dát klasické máslo místo pomazankoveho?

Otestováno na vlastní rodině. Jednoduché, rychlé, dobré.

:yes::yes: skvělý recept i foto <3:-K

Paradny strudl,ukladam do kucharky na vyskusanie:yes::yes::yes::yes::-):-):-)

Tématické fráze:
makový závin, makový závin recept, závin nekynutý, makovy zavin z hladké mouky, nekynutý závin, makovec recept, 200 g pomazánkového másla 200 g špaldové mouky, štrůdl z pomazánkového másla s s mákem ze ze špaldové mouky, zavin makový, nekynutýmakový, ořechový závin nekynuté, závin z hladké mouky, makovy zavin z nekynuteho testa, recepty na makovy závin, ořechovy závin nekynuty, nekynutý ořechový závin, kynutý závin, mákový závin nekynutý koláč

Suroviny:
pomazánkové máslo, mouka hladká, žloutek, sůl, mák mletý, mléko, povidla švestková, cukr vanilkový, cukr, skořice mletá, čokoláda, mandle plátkové, bílek

Přidat fotografie receptu