Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 129 kJ / 2 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,65 g |
Tuky | 116,65 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 127,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.
Krok 2: Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1 lžičku kokosového mléka, solamyl, špetku chilli koření, 0,5 lžičky curry koření a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme marinovat.
Krok 3: Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky.
Krok 4: Mandle a slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi.
Krok 5: Do polévky vmícháme mouku a vše do hladka rozmixujeme.
Krok 6: Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky curry koření, podle chuti podravku, chilli koření a sůl. Přilijeme kokosové mléko a přidáme mrkev. Vaříme, až mrkev změkne.
Krok 7: Zatím co se polévka vaří, opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi maso. Na pánev vkládáme jednotlivé plátky masa tak, aby se neslepily. Opékáme zprudka z obou stran do zlatova. Hotové maso uchováme na teple.
Krok 8: Nakonec do polévky přidáme pórek, který už jen necháme přejít varem cca 1 minutu.
Krok 9: Polévku naservírujeme na talíře, do středu každého talíře naskládáme opečené plátky masa a posypeme opraženými mandlemi a slunečnicovými semínky.
Zveřejněno 3. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4Wm
Moje poznámka
Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4Wm
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 3 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 23 minutami
Plněné ořechy
Handour před 34 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 59 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
dýně hokkaido,
voda,
maso kuřecí,
mléko kokosové,
solamyl,
mouka hladká,
mrkev,
pórek,
semínka slunečnicová,
mandle,
koření polévkové,
koření chilli,
koření,
sůl
Komentáře (1)