Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 129 kJ / 2 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,65 g |
| Tuky | 116,65 g |
| Vláknina | 38,40 g |
| Cholesterol | 248 mg |
| Sodík | 576 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 127,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.
Krok 2: Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1 lžičku kokosového mléka, solamyl, špetku chilli koření, 0,5 lžičky curry koření a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme marinovat.
Krok 3: Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky.
Krok 4: Mandle a slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi.
Krok 5: Do polévky vmícháme mouku a vše do hladka rozmixujeme.
Krok 6: Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky curry koření, podle chuti podravku, chilli koření a sůl. Přilijeme kokosové mléko a přidáme mrkev. Vaříme, až mrkev změkne.
Krok 7: Zatím co se polévka vaří, opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi maso. Na pánev vkládáme jednotlivé plátky masa tak, aby se neslepily. Opékáme zprudka z obou stran do zlatova. Hotové maso uchováme na teple.
Krok 8: Nakonec do polévky přidáme pórek, který už jen necháme přejít varem cca 1 minutu.
Krok 9: Polévku naservírujeme na talíře, do středu každého talíře naskládáme opečené plátky masa a posypeme opraženými mandlemi a slunečnicovými semínky.
Zveřejněno 3. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4Wm
Moje poznámka
Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4Wm
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 44 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
voda,
maso kuřecí,
mléko kokosové,
solamyl,
mouka hladká,
mrkev,
pórek,
semínka slunečnicová,
mandle,
koření polévkové,
koření chilli,
koření,
sůl
Komentáře (2)