Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 475 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,89 g |
Tuky | 39,15 g |
Vláknina | 2,55 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme plechy s pečícím papírem, troubu předehřát na 140°C, kastrůlky na šlehání ve vodní lázni.
Kastrůlek na griliáš. Krok 2: Do kastrůlku na griliáš dáme vodu, cukr krupici a rozvaříme. Jakmile začne karamelizovat, vypneme a přidáme lískooříškovou mouku, dobře mícháme. Pak přendáme na mastný talíř, Krok 3: Do kastrůlku na vodní lázeň dáme tolik vody, aby dno druhého kastrůlku nebo misky bylo ve vodě. Bílky vyšleháme do pevného sněhu s troškou soli, dáme do vodní lázně a postupně přišleháváme cukr moučku a vanilkový. Do vařeného sněhu lehce vmícháme oříškovou mouku.. Krok 4: Naplníme cukrářský sáček a na pečící papír stříkáme věnečky, pečeme v mírné troubě, spíš zasušujeme. Po vychladnutí dáme do otvoru griliášový krém, který vyšleháme z másla a válečkem rozdrceného griliáše. Poměr podle toho, jak máte rádi sladký krém.
Kastrůlek na griliáš. Krok 2: Do kastrůlku na griliáš dáme vodu, cukr krupici a rozvaříme. Jakmile začne karamelizovat, vypneme a přidáme lískooříškovou mouku, dobře mícháme. Pak přendáme na mastný talíř, Krok 3: Do kastrůlku na vodní lázeň dáme tolik vody, aby dno druhého kastrůlku nebo misky bylo ve vodě. Bílky vyšleháme do pevného sněhu s troškou soli, dáme do vodní lázně a postupně přišleháváme cukr moučku a vanilkový. Do vařeného sněhu lehce vmícháme oříškovou mouku.. Krok 4: Naplníme cukrářský sáček a na pečící papír stříkáme věnečky, pečeme v mírné troubě, spíš zasušujeme. Po vychladnutí dáme do otvoru griliášový krém, který vyšleháme z másla a válečkem rozdrceného griliáše. Poměr podle toho, jak máte rádi sladký krém.
Zveřejněno 10. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříškové křupinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWgz
Moje poznámka
Oříškové křupinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWgz
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 minutami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 1 minutou
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 24 minutami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 49 minutami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 52 minutami
Pařížský salát
Pecka před 52 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 53 minutami
Krupičková polévka
vakl1 před 1 hodinou
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
tara23 před 1 hodinou
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 2 hodinami
Nepečený zebra dortík
MPetra před 12 hodinami
Tématické fráze:
křupinky vánoční cukroví,
krupinky,
recept na křupinky,
krupinky cukroví z bílků,
cukrovi sněhove křupinky
Suroviny:
cukr moučkový,
sůl,
mouka lískooříšková,
cukr,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr krupice,
mouka,
voda,
olej
Komentáře