Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát z cejnů

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 463 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny5,48 g
Tuky200,08 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 5,21 g
Sůl13,00 g
Sacharidy109,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkové listy a nové koření. Takto proložíme každou vrstvu. Svaříme vodu, ocet, cukr, sůl a ještě horké nalijeme na maso. Krok 2: Dáme do chladna, nejméně na 48 hodin. Po této době opatrně vyndáme z nálevu, zalijeme studenou vodou, propláchneme a necháme odkapat. Maso natrháme na malé kousky. Zeleninu scedíme, zamícháme s půlkou cibule, nakrájené na jemno s majonézou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme to na maso a opatrně promícháme.

Zveřejněno 21. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát z cejnů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ZMz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát z cejnů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ZMz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nadja: Nakrájené porce kapra, zbavené kůže a hřbetních kostí hustě obalím v soli a dám na dno misky sůl, zasypu hustě solí. Uzavřu a dám na 3 dny do lednice. Pak ho opláchnu, osuším a na dno misky dám nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tak proložím každou vrstvu. Zaliji to octem a dám zase na 3 dny do lednice. Porce kapra pak omyji, osuším a nakrájím na tenké plátky, maso je nádherně tuhé, zaliji vodou, propláchnu, promačkám a papírovou utěrkou vysuším. Vím, že to vypadá divně, ale je to proto, aby salát nebyl slaný a kyselý. Zeleninu si vařím, aby nebyl salát tak kyselý, já jsem neměla čas, stále peču, tak jsem tam dala ze skleničky. Dnes jsem upekla štolu, zítra vánočky a bude klid na rok. :-K:-K:-K

Jaromira18: a za těch 48 hodin se kosti úplně rozloží?
Jak dlouho necháš v nálevu kapra - já nic jiného nemám.

zizala Jen maso ponořím do vody a hned opatrně vodu scedím a ryby mírně stisknu, aby nebyly nasáklé nálevem . Není tak kyselý, každému to takhle více chutná a hlavní chuť má podle majonézy, která do sebe vtáhne vůni z naložené ryby, jinak by se okyselila a hlavní chuť by byl ocet. Můj salát musí být voňavý, mírně nakyslý a ne kyselý, protože ho dělám pro ty, které mám ráda. :-K:-K:-K Kapra nevařím, toho naložím do soli a pak do nálevu.:-K:-K:-K

Eja57: Zkus některou rybárnu, u nás je občas mají. Salát znám ze syrových ryb, překvapilo mě to propláchnutí vařených ryb po octové lázni. Připadá mi nelogické.

Eja57: Já mám manžela velkého rybáře, tyhle dva jsem si v mrazáku schovávala na svátky. Děkuji moc. Určitě se dají koupit, mají sice hodně kostí, ale masíčko je vynikající, salát z nich nemá chybu.:-K:-K

Už jsi psala, že cejn je skvělá ryba, což určitě je....jak se dá sehnat, když už nemám v rodině rybáře....asi nijak:-?

Tématické fráze:
rybí salát, rybí salát z cejnů, salát z cejnů, salat s z cejnů, recepty s salát z cejna, cejni na kyselo recept, rybí salát recept, recept na rybí salát s cejna, recepty z cejnů, recept rybi salat, salát z cejna, cejna naložené na kyselo, octovy octový nálev na rybí salat, recept na rybí salát, rybí salát z cejna, cejn recept, slaný salát z cejna, cejní na salát

Suroviny:
cejn, voda, ocet, cukr krupice, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, cibule, majolka, sůl, pepř mletý, cibule červená, salát bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu