Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Když se bytem line vůně vanilky, cukru a rumu, může to znamenat jedno. Pečou se žloutkové věnečky. Odpalované těsto opatrně upečeme v troubě, hlavně ji neotvíráme. A po vychlazení a prokrojení je naplníme vanilkovým créme patissiere.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 487 kJ /
5 375 kcal
Bílkoviny94,19 g
Tuky290,98 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 2,50 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,58 g
Sacharidy573,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixéru s lopatkou vymícháme do studena. Postupně zapracujeme vejce. Krok 2: Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečicím papírem věnečky. Vložíme do vyhřáté trouby na 240 °C, stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme 10 minut. Po nabytí objemu stáhneme teplotu na 180 °C a dopečeme dalších 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Potom rozkrojíme a plníme krémem. Krok 3: Krém: Ve 100 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek a žloutky dohladka. Zbylé mléko, máslo, cukr a vanilku přivedeme k varu. Nalijeme rozmíchanou směs a řádně provaříme 2-3 minuty. Krok 4: Creme patissiere vyšleháme dohladka s rumem a zašleháme změklé máslo.

TIP: Časté chyby při přípravě věnečků. Poradíme, jak se jim vyhnout

Zveřejněno 9. 1. 2020

Poznámka autorky janatka

Věnečky ze soutěže "PEČE CELÁ ZEMĚ".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P49A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P49A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jsou opravdu výborné ????

ivulinka: děkuji, ani jsem nevěřila tomu, že se tak povedou.

SilviaD: yanull odpověděla za mne a děkuji, vážila jsem už vyklepnutá vajíčka.:-)

Ivetko, máš je nádherné, hned bych si sáhla přes monitor:-);-):yes:

SilviaD: Dovolím si odpovědět, jeto čistá váha. Někdy mám v zásobě bílky a když je potřebuji zpracovat, tak počítám, že jeden bílek váží v průměru 30 g, tak je také beru v netto váze :-K

Máte ich krásne. Tie vajíčka sa vážia aj so škarupinou, či to je už čistá váha?

Tématické fráze:
žloutkové věnečky, věnečky recept, recept žloutkové věnečky, soutěž peče celá země recepty, žloutkové věnečky recept, peče celá země venecky, recept na věnečky, recept na žloutkové věnečky, peče celá země žloutkové věnečky, peče celá země recepty, věnečky recepty, venečky celá země recepty, žloutkové věnečky recept peče celá země, zloutkovy krem s rumem, zloutkové venečky- peče celá zeme, žloutkové věnečky top recepty, peče cela zeme venecky zloutkove, peče celá země- věnečky - recept, peče celá země recept věnečky, zloutkove venečky celá země recepty

Suroviny:
voda, mléko, máslo, cukr krupice, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, žloutek, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, lusk vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, šťáva citronová, olej

Přidat fotografie receptu