Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur se zeleninou

Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme se zeleninou na másle a můžeme podávat jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 280 kJ /
545 kcal
Bílkoviny17,70 g
Tuky1,52 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy106,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme. Krok 2: Přidáme propláchnutý bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme hrášek. Krok 3: Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme do vyvaření vody, přibližně 30-35 minut. Krok 4: Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.

TIP: Bulgur v naší kuchyni

Zveřejněno 7. 3. 2020

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- recepty od Břicháče Toma. Mnou upraveno, místo bulguru můžeme použít rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDXY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDXY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dělám podobný recept. Moc dobré.

:-)<3:yes::yes::-K

Bulgur se zeleninou jsem se pokoušel uvařit poprvé v životě a přestože to nedrželo tak pohromadě jako na obrázku tak po chuťové stránce si dovoluji říct že to bylo velice dobré. Určitě doporučuji pro kuchaře i v domácnosti co rádi experimentují s novými recepty a mají odvahu se pouštět do nových věcí.
Gustavo Woltmann

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, hrášek mražený, cuketa, olivy černé, máslo, sůl, pepř mletý, bulgur

Přidat fotografie receptu