Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát plný zeleniny

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 164 kJ /
2 907 kcal
Bílkoviny87,78 g
Tuky90,57 g
Vláknina29,56 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,44 g
Sacharidy422,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme všechny konzervy se zeleninou, tuňáka a promícháme. Krok 2: Do mísy dále přidáme zálivku smíchanou ze zakysané smetany, majonézy, hořčice, šťávy z obou citronů a promícháme. Krok 3: Nakonec dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Ještě vše celé promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 8. 3. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Salát je moc dobrý. Ideální lehký oběd nebo i na letní období se hodí. Jako bylinku jsem zvolila bazalku, protože salátu dodá vůni.

P.S. toto množství těstovin je pro víc lidí, když už dělám salát tak ho dělám na víc dní (2-3 dny), ale jelikož máme rádi saláty, tak se u nás sní daleko dřív.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát plný zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJ1E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát plný zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJ1E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

bofinka: to já vím. Ale když máma něco řekne tak to tak musím být :-D ale jak jsem psala nikdy jsem olej do těstovin nedávala ale až teď za mami

MiskaM: Takto se testoviny vari v Italii (a nejenom). Olej se pridava jen v pripade, ze se vari testoviny cerstve vyrobene, tedy nesusene, napriklad platy z vajecneho testa na lasagne. Ty se nerozrezavaji na mensi ctverce, ale davaji se do vrouci, dobe osolene vody cele, presne podle velikosti pekace ;-)

bofinka: já olej nikdy na začátku nikdy nedávala až potom když mi mamka řekla abych ho tam dala, pač dělá v kuchyni a že ho tam do těstovin dávají tak jsem ho tam dala taky ;-)

Vareni testovin = na kazdych 100 g testovin patri 7 g soli a 1 l vody, olej neni nutny, protoze je lehci nez voda a prakticky po celou dobu jejich vareni, plave jen na povrchu, tkz. testovinami ani neprijde do styku.

Eja57: ano 500 g v suchém stavu. Udělala jsem toho dost je nás víc tak ať to máme tak cca na 3 dny ikdyz do 2 dnů se to může u nás sníst :-D máme rádi takové saláty ;-)

Eja57: konzervicky jsem slila ze zeleniny a i z tuňáka. A vodu na těstoviny jsem osolila malou dětskou lžíci. Ano ne moc vrchovatou lehce zarovnanou. Pak ještě do těstovin dávám lžíci oleje aby se těstoviny neslepily. To mi kdysi poradila mamka.

yanull: já těstoviny neproplachuji. Nechám je pouze odkapat.

Teď jsem si teprve všimla... 500 g těstovin...:-O jestli je tím míněno v suchém stavu, tak je to pro regiment a nesedí množství ostatních surovin poměrově....

yanull: Já těstoviny neproplachuju nikdy. Do salátu je vařím s předstihem, promíchám s olejem, aby se neslepily a nechám vychladnout. Do teplých jídel propláchnutí zbytečně těstoviny zchladí a pak při dokončování potřebují delší úpravu a často se tím převaří, což není chutné ani žádoucí. Vařím vždy al dente, jsou totiž stravitelnější než ty rozvařené a nejsou nasáklé vodou, což je odporné. Další úpravou tzv. dojdou.

Miško, konzervičky zeleniny předpokládám slité, bez nálevu, a tuňák? jen maso nebo to prskneš do mísy celé i se šťávou?
Možná bych ještě zdůraznila dostatečné osolení vody na vaření těstovin, nasají sůl jen při vaření, pak už sůl nepřijmou...

Proplachují se těstoviny po scezení studenou vodou?

Suroviny:
těstoviny barevné, cibule červená, cibule, paprika čerstvá žlutá, rajče, zelí pekingské, kukuřice sterilovaná, karotka baby, hrášek sterilovaný, tuňák ve vlastní šťávě, smetana zakysaná, majonéza, hořčice, citron, sůl, pepř, petrželka, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu