Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový šnek se sezamem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 769 kJ /
1 857 kcal
Bílkoviny37,84 g
Tuky113,66 g
Vláknina47,86 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy147,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Krok 2: Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút. Krok 3: Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť. Krok 4: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky. Krok 5: Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme. Krok 6: Záviny potrieme roztopeným maslom. Krok 7: Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom. Krok 8: Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.

Zveřejněno 20. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový šnek se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Kxz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový šnek se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Kxz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

to musim vyzkouset az budu mit houby. Mam jen susene.

JanaDorazinova: Ďakujem. :-K

:yes::yes:<3:-) mňam :-)

Suroviny:
těsto listové, houby lesní, pórek, česnek, smetana, hořčice, fenyklová nať, pepř, sůl, olej, semínka sezamová, máslo

Přidat fotografie receptu