Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,84 g |
Tuky | 113,66 g |
Vláknina | 47,86 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
Krok 2: Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút.
Krok 3: Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 4: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky.
Krok 5: Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme.
Krok 6: Záviny potrieme roztopeným maslom.
Krok 7: Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom.
Krok 8: Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Moje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
těsto listové,
houby lesní,
pórek,
česnek,
smetana,
hořčice,
fenyklová nať,
pepř,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
máslo
Komentáře (3)