Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Coleslaw bleskově připravený

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

busy_dad

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 080 kJ /
258 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky24,20 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špičaté zelí rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Jednu polovinu necháme na příště, v lednici vydrží v mnoho dní. Druhou polovinu rozkrojíme podélně na čtvrtiny a úkosným řezem odkrojíme dužnatý konec. Nožem nakrouháme na tenké plátky a dáme do servírovací mísy. Krok 2: Mrkev nastrouháme na tzv. nudličky julienne, v průřezu přibližně asi jako zápalky (1x1 mm). Nejjednodušší je koupit mrkev již nastrouhanou. Pokud máme celé mrkve, použijeme struhadlo na nudličky julienne – bývá součástí některých V-kráječů. V krajní nouzi lze mrkve rozpůlit a nakrájet na tenké plátky škrabkou na brambory. Mrkev vmícháme do nakrouhaného zelí. Krok 3: Přidáme dvě lžíce tatarské omáčky a vmícháme do salátu. Dvě lžíce skutečně stačí. Krok 4: Posypeme kuličkami růžového pepře. Ač se to na pohled nezdá, růžový pepř je měkký a křupavý a růžové kuličky dodají salátu finální šmrnc. Krok 5: Podáváme ihned, jako přílohu ke grilovaným masům. Několikadenní skladování v lednici mu neprospívá.

Zveřejněno 25. 4. 2020

Poznámka autora busy_dad

Tento Coleslaw se dá beze spěchu připravit v době, kdy se rozpaluje gril.

Hlavní trik tohoto receptu je použít špičaté zelí, které je, na rozdíl od hlávkového, křehké a šťavnaté, až se divím, že už na to někdo nepřišel dřív. Dosáhneme tím 95 % chuti pravého Coleslaw, se kterým bychom se při tradičním postupu párali dva dny.

Vzhledem k omezenému množství surovin na jejich kvalitě záleží. Špičaté zelí se nedá nahradit obyčejným hlávkovým. Kvalitní tatarská omáčka se nedá nahradit diskontními napodobeninami. Růžový pepř je možné v nouzi vynechat, ale nedá se nahradit obyčejným černým, na kterém bychom si vylámali zuby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coleslaw bleskově připravený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3rk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coleslaw bleskově připravený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3rk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
zelí špičaté, mrkev, tatarská omáčka, pepř růžový

Přidat fotografie receptu