Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur ochucený

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petrag

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min).
Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou. Krok 2: Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme. Krok 3: Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami. Krok 4: Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.

Zveřejněno 1. 5. 2020

Poznámka autorky Petrag

Hledala jsem bezmasý oběd. Manžel nemá moc rád rajčatová jídla, ale uznal, že protlak nebyl nějak cítit, jen příjemně ochutil.

Za mě rychlé a zdravé jídlo. Doplnit lze asi čímkoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur ochucený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Q1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur ochucený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Q1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, cibule, protlak rajčatový, koření provensálské, majoránka, sůl, máslo, olej olivový, olivy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu