Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná pečená paprika

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Papriku omyjeme, osušíme, dáme na suchý plech, pečieme cca 40 minút, kým sa narobia hnedé fľaky, paprika sa nafúkne. Počas pečenia papriky otočíme. Krok 2: Po upečení papriky zakryjeme, napr. v hrnci pod pokrievkou, alebo na pekáč dám alobal a prikryjem utierkami, necháme spariť. Krok 3: Ošúpeme, ak sa nám nedarí, necháme tak. Zbavíme jadrincov, polovičky paprík štedro posolíme, pridáme pretlačený cesnak, olej, zľahka premiešame. Krok 4: Uzavrieme nádobu, dáme do chladničky a snažíme sa pár hodín na papriku nemyslieť, najlepšie do druhého dňa.

Zveřejněno 27. 7. 2009

Poznámka autora magdalenka

Na druhý deň pozveme sympatickú osobu, pripravíme kopec hrianok (topinky), otvoríme biele vínko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná pečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná pečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

No a já jadřinec nechávám protože právě ten mi chutná (měkká část).

podlena: ;-)

Ja do tej "marinády" pridávam ešte dve lyžice balzamikového octa a navrchu posypem petrželkou.Je to fakt moooc dobré:yes:

Známi majú korene na Balkáne, pečenú papriku som sa naučila jesť u nich. Robia rôzne variácie, aj s tým octom. Ja ocot nemusím, preto ho neuvádzam.
Tondo, manžel u nás striehne a ani nemusia vychladnúť, o marinovaní ani reči...;-)

hm....asi vyskusam...

Magdalenko. Prvně podobně opečenou papriku jsem uviděl dělat v sedmdesátých letech v Bulharsku v kempu u turistů - Bulharů. Ti to pekli jen tak na ohništi, kde na kamenech měli plech a na něm papriky opákali ze všech stan. Pak je dali horké do igeliťáku a nechali zapařit a pak sloupli a rozmačkali bez jader s utřeným česnekem se solí jako přílohu nebo jen tak nanesený na ten jejich chleba. Ve Španělsku to opékali přímo nad ohněm a stejně dali zapařit do sáčku, ale pak bez jadřinců, rozřízlé na půl rozložili na plech a pokapali olivovým olejem a zase česnekem se solí a ještě dopekli v troubě. To byla pochoutka stejně jako tvoje. Zkusil jsem to a občas i udělám na chatě. Ale abych si vzpoměl to dát do receptů to mne nenapadlo ŠKODA. Ale je dobře, že někoho ANO. Dík. +bodík.

No nevím zdali to vydrží do rána.Asi tuhle pěknou papriku ztrestám jěště dnes večer.Vůle ,co se týče jídla se krčí v koutku:-)):yes:
Tonda - u Papriky přemáhající se

I když červené (rajčinové) papriky moc nemám ráda, jsou pro mne sladké, tak tady je používám nejraději. Ještě trochu zakápnu aceto balzamico. Ale dají se samozřejmě použít i jiné papriky. Báječný recept ! :yes::-)

Tématické fráze:
pecena paprika, pečené papriky v oleji, pečené papriky, pečené papriky s česnekem, pečené papriky po bulharsku, pečené papriky recept, pečená paprika v oleji, bulharský salát z pečených paprik, pecena paprika recept, rajčinové papriky, paprika pečena, salát z pečených paprik, papriky po bulharsku, papriky recepty, paprika, bulharske pecene papriky, rajčinová paprika, pečené papriky bulharsko, recepty pečená paprika, papriky pečené

Suroviny:
paprika, česnek, olej, sůl

Přidat fotografie receptu