Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holúbci - sarma

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luucca Luucca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 179 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny210,68 g
Tuky43,64 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy116,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu do půlky hrnce. Ze zelí vykrojíme košťál a nožem obřežeme okraj listů, aby potom šly snáze ve vařící vodě oddělit.
Když se voda vaří, vložíme zelí a necháme povařit. Následně vytahujeme volné listy zelí.
Listy necháme zchladnout. Krok 2: Umeleme vepřové maso, přidáme sůl, pepř, mletou papriku a sáček neuvařené rýže. Cibuli osmahneme na lžíci oleje a přidáme ke směsi.
Vše řádně propracujeme. Krok 3: Listy plníme směsí mletého masa, srolujeme do závitků a skládáme do většího hrnce na těsno k sobě, aby se při vaření nerozmotaly.

Rozmícháme protlak ve vodě a přidáme na proužky nakrájenou papriku. Zalijeme holúbky a dáme pozvolna vařit cca 1 hodinu na mírném plameni.
Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a zakysanou smetanou. Někdo dává i majonézu.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holúbci - sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E37m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holúbci - sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E37m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

cathleen: ano manžel jedině s majonézou a já se zakysanou smetanou

:-O opravdu doporučuješ (a sama máš na fotu) podávat tohle jídlo s majonézou?

Suroviny:
plecko vepřové, rýže, zelí hlávkové, paprika čerstvá červená, cibule, protlak, voda, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu