Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahelník se sušenými švestkami a ořechy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 191 kJ /
3 153 kcal
Bílkoviny88,77 g
Tuky180,97 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 543 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy280,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou. Nasypeme je do hrnce s osoleným mlékem a uvaříme do měkka. Když jsou uvařené, přidáme máslo, citronovou kůru, krupicový cukr, 1 vanilkový cukr a dobře promícháme. Krok 2: Do vymazané formy dáme 1/2 kaše, poklademe švestkami, ořechy a zakryjeme zbytkem kaše. Nejdříve je zakryté zapečeme a pak přelijeme smetanou, do které jsme rozšlehali vejce a vanilkový cukr. Pečeme na 180°C, až má povrch zlatou barvu. Krok 3: Do bílého jogurtu dáme lžíci smetany, nasekanou mátu a zamícháme.

Zveřejněno 12. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník se sušenými švestkami a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7N8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník se sušenými švestkami a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7N8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, mléko, kůra citronová, sůl, smetana, vejce, švestky sušené, ořechy, jogurt bílý, smetana, máta citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu