Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Verule95

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie583 kJ /
139 kcal
Bílkoviny4,55 g
Tuky3,20 g
Vláknina3,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy21,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle restujeme na kostky nakrájenou zeleninu i s bramborem a řepou. Zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit, dokud není zelenina, zvlášť řepa, měkká. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme se zakysanou smetanou.

Zveřejněno 25. 6. 2020

Poznámka autorky Verule95

Polévku jde udělat i z předvařené řepy, ale pozor, bez bujónu a citronu je skoro nemožné ji dochutit, proto je důležité je nevynechat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3V8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3V8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Verule95: Já to také psala v dobrém úmyslu a ode mne to byla jen reakce na dochucení, jak je v receptu uvedeno, že bez bujónu a citronu to není možné, tak to prosím berte jen jako názor, ne výtku, děkuji :-K

Však zkoušení se meze nekladou, my jí máme rádi takto a chutná nám moc a s jednou kostkou bujónu se nic nestane (ano, mám děti) kolikrát vidím děti jíst horší věci.. někdy méně ingrediencí a jednodušší chuť je mnohem lepší než vymýšlet kombinace a tento komentář prosím nemyslím nijak zle či útočně :)

Z červené řepy jsem polévku dosud nevařila, pouze boršč. Ale u této bych na másle nechala rozvonět kmín, přidala osmažit cibuli, řepu bych dala vařit nejdříve nebo ji nastrouhala, aby byla s ostatní zeleninou uvařená stejně. Pokusila bych se dochutit libečkem, česnekem utřeným se solí, domácí vegetou, ale určitě bych bujón vynechala, pokud by polévka byla určená pro děti.

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, řepa červená, brambory, bujón, šťáva citronová, smetana zakysaná, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu